zondag 29 juli 2012

weekoverzicht

Dinsdagmiddag om 13:45h de voeten vastgeklikt voor een ritje met Johnny na een slechte dagrust van ongeveer 3 uur na mijn eerste nacht. Johnny liep ook nachtdienst (de hele week) en stelde voor om samen een "rustig"ritje te doen. Hij stond me al op te wachten in ons Joe&Mie clubtenue.
Wij houden er allebei van om goed gesoigneerd rond te rijden en ik heb op zijn aangeven ook oranje/zwarte EKOI sokken gekocht omdat die zo mooi bij ons tenue passen.
Vertrokken richting Perkpolder op een bloedmooie zomerdag met de thermometer ruim boven de 30C en de zonnestralen ongenadigd hard schijnend op onze slaapkoppen.
De zeedijk bij Perkpolder zat vol met dagjesmensen die deden wat ieder ander "normaal"mens zou doen bij deze temperaturen: "NIKS!".
Lekker kletsend over van alles en nog wat, lieten we de kilometers onder onze wielen wegglijden richting St Jansteen, Koewacht, Koegors, Schapenbout en weer naar huis.
Ondanks het duffe gevoel toch nog mooi 63km tegen 32,5km/h gereden met meer spierpijn in mijn kaken dan in mijn benen.

Donderdagmiddag, op het heetst van de dag, om 13:00h vertrokken voor een rustig ritje langs de kust. De benen voelden goed aan en vertrokken richting de sluizen, langs voormalig Boerengat naar de zeedijk. Thv poort 3 van DOW haalde ik een wielrenner in die het heel rustig aan deed, ik groette hem en ging door op eigen tempo. De "recreant"had toch besloten dat hij wel kon fietsen en was in mijn wiel gedoken. Ik heb altijd een hekel aan wieltjesplakkers, maar deze nam van verloop van tijd over en dreef het tempo op naar 38 a 39km/h. Ik wilde het rustig aan doen en liet hem lopen, hij ging voor Hoofdplaat naar rechts om de dijk te volgen, ik rechtdoor. Net voor Breskens, net toen ik een vette rochel de berm instuurde, sloot hij weer aan en kwam naast me rijden. Hij vroeg waar ik naartoe ging en of hij mee mocht rijden. Toen herkende ik hem, Ronny Babijn. Ronny was in het verleden (en vast nog) een hele goede zwemmer die grossierde in titels en gouden medailles, later is hij overgestapt naar de triathlon waar hij ook uitblonk en lid was van een zeer getalenteerd Belgisch team. Fietsen kan hij dus ook, hij reed vroeger tijdritten over 40km tegen 46km/h gemiddeld, kortom "rustig"rijden zoals gepland kwam in het gedrang. Na zijn navraag wie ik dan wel was, ging er bij hem ook een belletje rinkelen en al snel hadden we het over prestaties van weleer. 80km zitten kletsen over vnl sport, maar de laatste 15km ging de pap toch een beetje in mijn benen zitten. Lekker ritje van 93km tegen 32,2km/h gemiddeld.

Vrijdag een ritje alleen gedaan over mijn oude vertrouwde trainingsronde en nog even een pitstop gedaan in Westdorpe bij Guido. Het was warm en thv Hulst kreeg ik nog een regenbui op mijn dak die voor enige verkoeling zorgde. De benen voelden goed aan en lekker doorgereden.
Ik train heel de week zonder hartslagmeter, maar het zal wel een D2-tje geweest zijn.
Ook met tegenwind kon ik mijn tempo vrij gemakkelijk vasthouden, deze keer geen geklets maar een lekker muziekje in mijn oren van Kane:


Stond weer eens voor de brug van Sas waar nog 3 wielrenners in spe naast me kwamen staan en uitgebreid mijn fiets bestudeerden. Toen de bomen omhoog gingen , daagden ze me uit door vol aan te gaan. Eenmaal beneden en afgeslagen richting Terneuzen, haalde ik ze in en gelukkig ook achter me. Als je strijd wilt, kun je die overal krijgen, zie je wel.
Uiteindelijk 64km tegen 34,4km/h gemiddeld.

Zaterdag een kort ritje van 51km, eerst richting Hengstdijk gereden want Johnny ging daar een wedstrijd kijken en ik had gezegd te komen kijken.
In de polder, niet ver van camping de Vogel, nog een tijd met een verkeersregelaar gesproken, zelf een oud wedstrijdrijder.Altijd mooi om die verhalen te horen van vroeger, aangedikt of niet.
Ik moedigde Johnny aan en hij zag me staan, dus nog effe een fotootje geschoten van een aan kop sleurende reus,

Hij reed nog een mooie 10e stek bij elkaar, 60km tegen 39,2km/h gemiddeld!
Na de finish nog even staan praten en over het koersverloop gehad, kreeg meteen weer een uitnodiging om mee te rijden met Arrows op de zondag, maar ik had al een afspraak staan en overigens gaan die mannen nog iets te hard voor me denk ik, maar ik ga binnenkort zeker eens mee. Daarna mijn weg vervolgd richting St Jansteen, Koewacht, Axel, de Sassing, Koegors en naar huis. Uiteindelijk 51 km tegen 32,5km/h gemiddeld.

Zondagochtend afgesproken met mijn Marmotte maatje Wout.
Om 8:40h kwam hij de straat inrijden en vertrokken richting Breskens.
Er zat een behoorlijk stevige wind, echt mooi weer om te vliegeren of te surfen.
Onderweg de Marmotte nog eens samen doorgenomen, het had ook op hem veel indruk gemaakt. In Breskens, tegen mijn gewoonte in, even gestopt om een lekkere Cappuccino te drinken. Wist je trouwens dat Cappuccino eigenlijk uit Oostenrijk komt ipv Italie?
Er zijn mensen die er een kunst van gemaakt hebben om allemaal creaties te maken bij het opgieten van het melkschuim, Latte Art genoemd.
Daarna onze weg vervolgd , kris-kras, langs de kust door Nieuwvliet en Cadzand.
Heel de weg de kaakspieren weer goed getraind, maar na verloop van tijd sloeg de harde wind toch een beetje de kracht uit mijn benen. Samen onze weg terug langs de zeedijk , Nummer 1 en Hoofdplaat, vervolgd. Lekker meewindje nu, dus het tempo zat er goed in.
In terneuzen scheidden onze wegen, ik ghad s'middags nog een afspraak staan, dus snel naar huis, douchen en wegwezen. 90km op de teller tegen 31,2km/h gemiddeld.

Al met al dus een mooie trainingsweek, lekker kilometers gemaakt en leuke contacten opgedaan.
Maandag lekker een rustdagje pakken, even de benen bij laten komen en dan er weer tegenaan en veel Olympische Spelen kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten