donderdag 19 juli 2012

ritje naar Venosc

Donderdag 5 juli, na een rustdag genomen te hebben op de woensdag, een ritje gemaakt richting Berarde. Vertrokken met Guido, Ellen, Opi en Kenzo.
Nog maar net vertrokken begon het stevig te miezeren waar we nog behoorlijk nat van werden, maar eenmaal vertrokken is vertrokken, dus niet zeuren.
We reden na een paar kilometer langs de grote weg, een prachtig dal binnen.
Heel groen en een snel stromende rivier op onze rechterkant.
Het groepje viel al snel uit elkaar en op eigen tempo reden we gestaag verder, genietend van de omgeving. Onderweg kwamen we hele leuke hotelletjes en restaurantjes tegen met allemaal een verwijzing naar de fiets:Ik had besloten om ongeveer een ritje te doen van 1,5 uur, dus eenmaal in Venosc aangekomen zijn we gestopt thv de kabelbaan waar een paar gasten bezig waren met downhill rijden.

Die gasten zijn zo gek als een deur, eerder deze week eentje bezig gezien op de Alp en die gasten hebben echt geen grenzen.
Gewacht tot de groep compleet was en samen met Kenzo besloten om terug te keren.
Tijdens het dalen bleek deze helling toch steiler te zijn dan ik dacht en met het natte , gladde wegdek heel voorzichtig gedaald. Later bleek dat Axel nog een stukje het ravijn in was gereden (gelukkig niks ernstigs), dus het blijft toch oppassen.
Kenzo ging ook steeds beter dalen en ik zag dat hij het goed naar zijn zin kreeg in de bergen.
Nog even gestopt voor een paar kiekjes te nemen en terug naar de camping waar we behoorlijk nat bij ons huisje aankwamen.

Hopelijk tijdens de Marmotte beter weer, want dalen op nat wegdek is toch ook niet echt mijn ding. Uiteindelijk 28km, 1h36min en 350 hoogtemeters voor de statistieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten