donderdag 21 juni 2012

Laatste trainingsweek

Laatste volle trainingsweek voor de Marmotte, het begint erom te spannen.
Maandag voor de eerste nachtdienst een ritje gedaan van 51km.

De eerste 5 km rustig aan en daarna het gas erop gezet richting Hulst met meewind.
Echt kicken om met 42km/h over de zeeuwse fietspaden te knallen, dat beloofde wat voor de weg terug! In de verte zag ik iemand rijden met een Cervelo-tenue aan, dichter bij gekomen bleek het om iemand van de andere sexe te gaan en als een TGV vloog ik haar voorbij, natuurlijk niet zonder te groeten. Vorige week kwam ik iemand tegen die vanuit zichzelf naar me zwaaide, echt een uitzonderlijke gebeurtenis.

Vanaf Hulst vervolgde ik mijn weg via St jansteen-Koewacht, naar Axel.
Mijn benen voelden echt goed aan, wel wat spanning erop, maar dat voelt juist heel goed aan.
Door de dorpjes heen liet ik mijn tempo even zakken naar 31-32km/h , maar ertussen ging ik vol op het gas met hartslagen van 160-165 bpm.
Vanaf St Anna (Mc Donalds) ben ik gaan uitrijden, mijn gemiddelde over de 45 km tot dan toe was 35km/h, redelijk tevreden hierover, de vorm stijgt, maar is het nog op tijd?

Dinsdag een rondje van 40km gereden met mijn zoon, die met de wind mee er een behoorlijk tempo op nahield.(28 a 30km/h), maar met tegenwind toch even terug moest schakelen.
Hij zit echt mooi op zijn fiets en zijn benen draaien een mooie cadans. het zou toch gaaf zijn als hij ooit voor het wielrennen zou kiezen, maar ik snap maar al te goed dat voetbal nu zijn voorkeur heeft. Welke jonge gast gaat nu in zijn eentje rondjes door de polder trappen?

Dat is ook een beetje het probleem, als je een leuk groepje van die jonge gasten bij elkaar zou kunnen krijgen, zijn ze vast wel te motiveren en hebben ze ook sociale contacten.
Ik heb ook nog zo'n neef, 14 jaar getalenteerd tot op het bot, rijdt met zijn vingers in de neus 30km/h, maar doet er niks mee.(echt super jammer)

Woensdag een rustdag genomen, moe van de nachtdiensten en weer een enorme jetlag opgelopen. Ik ben benieuwd naar mijn prestatievermogen als ik een week in de Alpen zit met genoeg slaap en een geregeld levensritme. Slapen was de laatste keer dat ik daar was een behoorlijk probleem, we hadden een mooie accomodatie, maar vlak naast het toiletgebouw waar zo ongeveer iedereen continu gebruik van maakte, vooral de laatste nacht voor de grote dag vrijwel geen oog dicht gedaan. Dat zal dit jaar met mijn eigen gezinnetje bij me, vast beter gaan.

Nog een week hard trainen en dan rustig afbouwen en herstellen van kleine pijntjes.
Vandaag nog even langs de osteopaat geweest en hij gaf aan dat alles goed aanvoelde, heel goed zelfs, dus dat geeft extra moed.

In zijn behandelruimte stond een "Schepentrekker", waar gelijk mijn oog op viel.
Het is een kleine replica van het beeld dat aan de Westkade staat van Sas van Gent.
Da moek oak en!
In 1976 werd het echte beeld onthuld onder begeleiding van de plaatselijke fanfare en ik was daarbij. Het beeld is destijds geplaatst als blijk van waardering voor de noeste arbeid die de schepentrekkers al die jaren hebben verricht om de schepen door het kanaal te trekken.Voor vrijdag weer een lange duurrit gepland als de weergoden willen meewerken, een uurtje of 6 is de bedoeling. In de Alpen wil ik ook nog een langere rit doen, zo'n dag of 5 van tevoren.
Het is ook de bedoeling om alle hellingen een keer gedaan te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten