vrijdag 16 maart 2012

Parijs-Nies

Deze week de laatste nacht gesnipperd, omdat ik vrijwel niet heb geslapen na de eerste en dat was ingecalculeerd omdat de nieuwe kldingkast gebracht zou worden 's morgens (om 10:00h en ik lag om 7:45h in bed en daarna kwam ook nog de CV monteur (CV lek) en 's middags ook nog de bewuste kledingkast in elkaar gezet met dank aan Gijs mijn schoovader))
Vanmorgen dus wel een beetje brak opgestaan en ik was van plan om een lange duurrit te gaan doen van minimaal 100km.
Vertrokken in de korte broek en shirt met korte mouwen en armstukken, want het zou vandaag toch weer een lentedag worden?
Toen ik de SIDI's inklikte was het 9C, dus best nog een beetje fris. Vertrokken richting Hoek, Breskens, Groede, Nieuwvliet
(wat is het aan die kanten toch altijd enorm uitgestorven, als je daar iets overkomt vinden ze je pas na 3 dagen, denk ik), Cadzand (waar ze met een sneltreinvaart enorme appartementen uit de grond aan het stampen zijn), Sluis (stilte voor de storm van de zondagsmensen) en naar Oostburg voor de eerste pitstop. Ik houd met mijn lange duurritten altijd de pompstations in de gaten waar ik dan drank kan inslaan en eventueel iets te eten. Ik trakteerde mezelf op een Mars en de kassiere zei op een jaloerse toon dat ik die wel mocht eten, maar dat zij daar alleen maar van aankomt. Ik overtuigde haar ervan dat het belangrijkste is dat je goed in je vel zit en als dat iets meer vel is, of wat ruimer dat dit dan alleen maar makkelijker gaat.
Met een grote glimlach zwaaide ze me uit met de belofte dat ze ook maar eens ging fietsen.
Ik had nu 60km gereden en nog steeds geen glimp van de zon gezien.
Ik kreeg het gevoel dat ik mijn eigen Parijs-Nice aan het rijden was, want die wordt ook wel "de rit naar de zon" genoemd.
Ipv Nice is het eigenlijk "Nies", want rond deze tijd hant er van alles in de lucht waar ik enorm allergisch voor ben en dus heb ik continu een jeukende neus, niesbuien, jeukende ogen en verminderde longfunctie.
Vanaf Oostburg ging het richting Schoondijke-Ijzendijke-Hoek-Philippine-Sas van Gent-Sluiskil-over de brug naar het volgende pompstation bij St Anna. Bij deze pompbediende (vrouwelijk) moest ik geen grapjes maken, wat een zuurpruim zeg.
Ik denk dat ze model heeft gestaan voor die nieuwe kunstwerken bij Zaamslag, die lijken op grote uien.
Een water zonnetje was nu zichtbaar, maar de computer gaf nog slechts 11C aan, terwijl ik ieder half uur (nieuws) in mijn oren gefluisterd kreeg dat het in Limburg 20C was. het is dat ik heel graag in Zeeuws-Vlaanderen woon, maar Limburg zou toch een goede tweede zijn, is het niet voor het weer, dan wel voor de fantastische fietsomgeving.
De weg werd vervolgd naar Zaamslag, waar ik Kenzo met zijn klas tegen kwam, die op weg waren naar de "oudjes" in het bejaardenhuis van Zaamslag om met hun Zeeuwse liedjes te gaan zingen, zoals "de klokken van Arnemuiden"en "kleine cafe aan de haven",....leuuuuuuk!!!!! Ik reed nog steeds met de juiste hartslag, zo rond de 145bpm was de opdracht en tegen een rustig trapritme van 90rpm. Thv Hulst had ik even een dipje, tegenwind en een beetje een hongerklop, dit na 125km.
De zon begon nu echt zijn best te doen, dus de benen beginnen nu lekker bij te kleuren.
Vanaf Hulst naar St Jansteen-Koewacht-Zuiddorpe-Zelzate (voor een paar extra kilometers)-Sas van Gent-sluizen Terneuzen, naar huis. Vanaf Zelzate lekker de wind in de rug en dat was toch wel fijn na 153km.
Uiteindelijk 173km op de teller (mag het een beetje meer zijn?) tegen 30,8km/h gemiddeld en 92rpm.
Hartslag gem. 143bpm, (max 153bpm), dus missie netjes volbracht.
Thuis gekomen snel even gedouched en 1 uur gaan wandelen met Lance.
Kortom, die Mars was echt geen probleem!

Morgen Milaan-SanRemo, een rit van 300km die meestal eindigt in een sprintersbal.
Zou Vacansoleil ook nu kunnen verassen?
Johnny zegt in vorm te zijn en als hij op de Poggio (laatste klim van 4km tegen 5%), er nog bij is, is hij wel in voor een stunt, zou toch wat zijn!

2 opmerkingen:

 1. Hey Angelo,

  173 km dat is een mooie training zeg !! Goed bezig dat gaat een mooie marmotte worden voor je op deze manier. Chapeau !!

  Groeten Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Angelo,super bezig.
  Hier kan ik alleen maar van dromen.
  Het verste dat ik voor mekaar krijg nu is 82 km aan 29.5 km gemiddeld maar dit is dan ook geen duurtraining meer maar D3.Maar blijven trainen is de boodschap.Groeten Fred Wauters

  BeantwoordenVerwijderen