dinsdag 27 maart 2012

Heerlijk weekendje weg

Afgelopen weekend een paar heerlijk dagen gehad, Son en ik waren sinds lange tijd weer eens een paar dagen samen vrij en 2 dagen daarvan zijn we met schoonbroer en schoonzus (M&M) op pad geweest. Vrijdag vertrokken naar Almere, bij die plaatsnaam komen er gelijk allemaal beelden naar boven van de gelijknamige triathlon. Wat waren dat fantastische beelden , Gregor Stam, Axel Koenders en natuurlijk niet te vergeten Rob Barel die een titanenstrijd uitvochten op wereldnivo en waarvan iedere minuut zo'n beetje werd uitgezonden.Almere is een relatief jonge stad met moderne architectuur, wat een heel mooi overzichtelijk centrum heeft.1 nadeel is dat je er alleen de grote ketens treft en niet de gezellige kleine boetiekjes.Wat ik wel even kwijt moet is dat de politie daar heel vriendelijk en begripvol is. Ik reed namelijk ongewild over de buslijnstrook en toen ik dat in de gaten kreeg , wilde ik daar zo snel mogelijk af. Echter waren er geen kruispunten en veel verkeerslichten ivm oversteekplaatsen. Ik negeerde de stoplichten (stonden op rood) om zo mijn vege lijf te redden. Toen ik eindelijk van de strook af was, zag ik in mijn binnenspiegel het welbekende lichtbalkje oplichtenDoor mijn charmes in de strijd te gooien en de pure onschuld uit te hangen, kwam ik er gelukkig mee weg, anders was het shoppingbudget er al doorheen gejaagd zonder nog maar 1 winkel gezien te hebben.

's Avonds heerlijk gegeten in het restaurant van ons hotel (v/d Valk) waar we een hele mooie kamer hadden met een badkamer die thuis zeker niet zou misstaan.
De volgende dag naar Haarlem, een mooie historische stad met wel veel leuke winkeltjes en een goede sfeer. Daar kwamen we ook nog Gordon tegen die bezig was met een opname voor het programma "Hotter than my daughter".Nadat de koophonger van de dames bijna gestild was en het geduld van de mannen op en dat tesamen met een gebroken rug en zere benen van het slenteren, gingen we naar Bloomingdale's, het overbekende strandpaviljoen in Overveen om lekker te gaan eten en te genieten van de zilte zeelucht. Daar het toch behoorlijk fris was aan de kust, naarstig op zoek gegaan naar een andere eetgelegenheid in de buurt en we kwamen op de volgende plek terecht:
Daar hebben we heerlijk Thais gegeten met een prachtig uitzicht en in genietend van elkaars gezelschap.Zaterdagavond weer thuis gekomen, moe maar voldaan.
Toen we de straat inreden dacht ik even dat ik de ghetto van Terneuzen binnen reed of dat Occupied zich verplaatst had van A'dam naar Othene.
De kids hadden een hut gebouwd van schroot van de bouw. Prachtig toch dat kids dit ook nu nog doen en zo samen genieten.Er moest natuurlijk ook weer eens getraind worden, zeker na de overvleod van eten en drinken. Zondag en maandag een rondje van 56km gereden met de hartslag tussen de 135-153bpm. Er stond een behoorlijk stevige wind, vooral gisteravond en het koelde ook goed af na 19:00h. Toch lekker gefietst met handen bovenop het stuur en hartslag gem. 148 bpm beide keren. Zondag nog 33,3 km/h en maandag 33km/h gemiddeld gereden.
Begrijp me goed, deze getallen zijn puur ter info, ik train niet op gemiddelden , maar op hartslag. Vandaag een rustdag genomen, gisteren behoorlijk gebuffeld in de tuin en dat voelt nu even niet lekker in de benen en rug. De Cervelo staat weer flink gepoetst klaar voor de uitdaging van morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten