woensdag 14 maart 2012

Aangenaam verrast

Maandag een rustige rit gedaan via Hulst van 40km, was wel even benieuwd hoe het zou gaan na 2 dagen niet fit te zijn geweest.
Het liep niet echt lekker, strammem benen en kortademig, maar toch nog 30,4 km/h gemiddeld op een kinderverzetje gereden. (105rpm)

Gisteren was ik van plan om rustig een rondje van 2 uur te doen, op "het schema" stond 1,5 uur buffelen gepland met een hartslag tussen de 157bpm-169 bpm, wat eigenlijk maar een aantal slagen onder mijn omslagpunt is. Eenmaal vertrokken, na een paar kilometer toch besloten om het te proberen en te zien waar het schip zou stranden.
Richting Hulst-St.Jansteen-Zuiddorpe-Sas-via de sluizen naar huis.
De bovenbenen begonnen bij Hulst al aardig op te pompen, maar vanaf het stoplicht (waar ik altijd voor moet wachten, net als die bij Westdorpe) begon het beter te draaien.
De teller ging vanaf daar tot aan Sas niet meer onder de 37km/h en dat was toch wel kicken! Het laatste stuk, vanaf Sas tot aan de brug van Sluiskil (was mijn eindpunt voor de zware sessie) had ik de wind op de kop, maar kon ik gelukkig nog steeds goed aanzetten. Onderweg wel een paar stukjes bewust rustig gereden om te kunnen blijven drinken.
Uiteindelijk, met de rustige eerste kilometers erin, 50km tegen 33,9km/h gereden bij een cadans van 97rpm. Vanaf de brug rustig uitgereden tot 60km.
Ik heb nog nooit zo vroeg in het seizoen zo hard gereden in mijn eentje en zeker niet met zo weinig trainingskilometers in de benen.

Tevreden thusgekomen zag ik nog iemand heel tevreden op de bank liggen:


Onze Golden Retriever, Lance!
Het is een enorme brave hond, maar hij doet zijn ras geen eer aan.
Retriever is iemand/iets die spullen terug brengt, dat is nu precies wat hij NIET doet. We zijn de afgelopen weken al 10 tennisballen kwijt geraakt, ja als je hem iets lekkers geeft, komt hij wel, maar dan ook pas als hij de bal eerst 20m verderop heeft gelegd. Zwemmen is zijn grootste hobby, zodra we over de zeedijk zijn, zet hij het op een rennen en duikt de uitwatering in, om vervolgens heel parmantig te staan wachten waar wij nu blijven. Het zal wel in de naam zitten: eigenwijs, goede zwemmer, goede loper, alleen het fietsen wilt nog niet lukken.

2 opmerkingen:

 1. Hey Angelo,

  Ziet er goed uit dat moet vertrouwen geven voor de marmotte. Wel oppassen dat je de focus niet op de gemiddelde snelheid legt in je trainingen het gaat uiteindelijk om de lange adem maar goed dat hoef ik jouw zeker niet uit te leggen. Keep up the good work !!

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, hondjes lijken érg vaak op hun baasje...!

  BeantwoordenVerwijderen