dinsdag 13 september 2011

Vliegeren

Vandaag moet ik weer de nacht in, dus een poging gedaan tot uitslapen en wel tot 9:00h!
Lekker met de doggie gewandeld, boodschappen en dan trainingstijd.
Besloten om een rondje te rijden van zo'n 50km in D2, een beetje als test om te zien waar ik sta.
Rustig vertrokken richting de sluizen om een beetje in te rijden (gem 27,5km/h ) en vanaf daar licht aanzetten richting Sas van Gent. Ik had de wind schuin tegen en het was meer een wind om te gaan vliegeren. Ik voelde me een beetje de menselijke vlieger die mbv zijn armen als vliegertouw zijn stuur omklemmend als een vliegerklos de wind probeerde te trotseren.
Er bestaan trouwens mensen die het ultieme gevoel van vlieg (-er) en weten te benaderen, wat te denken van onderstaande filmpjes:Aanvankelijk protesteerden mijn benen nog een beetje, maar het ging steeds beter draaien.
Over de brug van 't Sas door Westdorpe richting Zuiddorpe, Axel, Absdale, Stoppeldijkveer, Zaamslagveer, Zaamslag en door de polder weer naar huis met zodoende 49 km op de teller tegen 33km/h gemiddeld hoog in d2.
Ik voelde me vandaag weer een beetje wielrenner, lekker stoempend op de pedalen met mijn snuit in de wind, een heerlijk gevoel is dat!

De apotheose van het wielrenseizoen zit er ook weer aan te komen, het WK 25 September in Kopenhagen voor de "grote" mannen.


Tot mijn grote vreugde is onze Zeeuwse trots Johnny Hoogerland ook aan de selectie toegevoegd. Ik hoop dat hij lekker onbevangen zal kunnen rijden, dat is tenslotte zijn grootste troef. Natuurlijk zou winst voor Marianne Vos , na 4 maal achtereen 2e te zijn geworden, een welkom en verdiend resultaat zijn , zeker gezien haar prestaties van afgelopen seizoen. Ik vind trouwens dat het dames wielrennen nog steeds zwaar ondergewaardeerd wordt , ook in Nederland. Hoe vaak zien we nu beelden van deze toch boeiende en mooie wedstrijden? Ik lees met grote regelmaat de blog van Marijn de Vries waar ik op de hoogte blijf van wat er in het damespeloton gebeurt. Moeten jullie zeker ook eens doen!
De komende dagen geen tijd om te trainen ivm 3 nachtdiensten waarvan morgen 1-tje van 19:00h-07:00h.


1 opmerking:

  1. Hey Angelo,

    33 per uur !! Kijk eens aan het gaat al heel snel de goede kant op.Inderdaad leuk dat Hoogerland geselecteerd is voor het WK. Vrije rol zal er wel niet inzitten. Ze zullen wel weer voor iemand als Gesink moeten rijden en die komt aan het einde van de rit toch altijd te kort. Ik heb weinig vertrouwen in de tactiek van de Nederlanders. Maar goed wie weet !! Go Johnny Go GO GO ........Johnny be good.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen