woensdag 28 september 2011

Remy?

Afgelopen week veel gewerkt, alleen maar 12-uurs diensten en dan komt het fietsen toch op het tweede plan te staan. Vanaf deze week loop ik semi continu met deze week dus 5 middagdiensten en als ik ergens een hekel aan heb , dan......
Maar goed, van een nood moet je een deugd maken dus gisterenochtend weer eens lekker een rondje weg getrapt. Maar weer eens mijn oude vertrouwde trainingsronde gereden van 60km. Toen ik 's morgens Lance uitliet (hoeveel kunnen er dat zeggen?) leek het volkomen windstil, tot ik op mijn fiets sprong en toch een behoorlijke tegenwind ervaarde. Het ging vanaf de eerste minuut lekker, goede cadans van 100-102 rpm en mijn hartslagmeter thuis gelaten en lekker op gevoel gereden. Ik ken mijn lichaam inmiddels goed genoeg om in te schatten in welke zone ik train. (D2). Ik gebruik mijn hartslagmeter eigenlijk ook meer om me af te remmen , zodat ik indien gewenst in D1 blijf rijden. Ik ben toch iemand die sportief geremd moet worden en niet gemotiveerd. Dat was vroeger al met het lopen, ik liep regelmatig een p.r. tijdens de training , gewoon tijdens tempolopen op het fietspad. Mijn duurlopen van 1 uur gingen tegen 17 km/h en geloof me, de afstand klopte want daarvoor ben ik een cijfermaniak genoeg.
Er zat wel een nadeel aan, als het in het weekend moest gebeuren, was de accu leeg.

Gedurende mijn trainingsronde viel het me weer eens op dat er ontzettend veel Remi's in de omgeving wonen. Ik lees wel eens dat de meest voorkomende namen Luuk en Sophie zijn, maar volgens mij is het toch echt "Remi".
Hoe vaak ik moet uitwijken voor overstekende mensen die niet de moeite nemen om te kijken of er iemand aan komt, of openslaande autodeuren , mensen die dingen uit het raam gooien of mij van de weg rijden als ze aan het inhalen zijn. Al die mensen zijn alleen op de wereld.Ik weet ook wel dat ik zelf ook een beetje defensief moet rijden, maar ik kom toch (nog) niet met 40km/h aanrijden?
Zoals gezegd draaide het lekker en kon ik af en toe goed aanzetten. Vanaf Sas van Gent de druk een beetje van de pedalen gehaald en lekker ontspannen naar huis om met een gemiddelde van 32km/h thuis te komen.
Ik hoop deze week nog een paar keer te kunnen trainen, het weer werkt in ieder geval eindelijk eens mee, laat het maar zo blijven t/m februari.

Het WK is ook weer verreden, een terechte winnaar, maar zeker niet mijn favoriet.
Volgend jaar in Valkenburg een veel uitdagender parcours wat een heel ander beeld zal geven, wel heel leuk dat Johnny nog mooi in beeld kwam!
15 oktober is het de Ronde van Lombardije, de herfstklassieker, de klassieker van de vallende bladeren.
De week voorafgaand aan de Ronde wordt er een documentaire uitgezonden op de VPRO die heet "Il Lombardia".
Slechts met één simpele camera trokken regisseur Johannes Sigmond en producer Robert Jan van Noort van 2006 tot en met 2010 naar Il Lombardia, zoals de Italianen haar noemen. Ze spraken met Nederlandse deelnemers van nu en helden van vroeger, bezochten de legendarische beklimmingen en proefden de sfeer onder Italiaanse wielerfans die onder het genot van monumentale maaltijden en espresso uren langs de kant staan te wachten om een glimp van de renners op te vangen.
Een impressie:


Iets om naar uit te kijken voor de echte liefhebber.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten