dinsdag 16 augustus 2011

Resume

Zoals in het vorige bericht vermeld, werd er het afgelopen weekend flink gekoersd in Terneuzen. Vrijdag was het criterium van TMZ, dus om 17:30h was ik present op de Markt samen met de kids. Bij de S/P's deed mijn achterbuurman Johnny de Kok mee, hij reed enorm sterk, sleurde continu aan de kop maar viel helaas met een klapband uit.


Er werd echt knoeperhard gereden over een klein rondje met de potentieel gladde steentjes op de Markt, gelukkig was het die avond droog.
Mijn oud klasgenoot en medeorganisator van dit wielerspektakel , Patrick Verstraten, deed mee bij de 40+ mannen. Hierin rijden menig oud prof/eliterenners waardoor het nivo enorm hoog is. Er werd dan ook keihard gestreden om de hoofdprijs.


Het was een hele mooie wieleravond en zeker voor herhaling vatbaar dan wel als deelnemer de volgende keer, lijkt me heel leuk om in je eigen woonplaats een keer te knallen. Voorafgaand heb ik zelf nog een trainingsrondje gereden van 53 km, een beetje door de polder gezwierd via Zaamslag naar Axel, Koewacht, Shamrock (Expresweg), Zelzate, Zuiddorpe, Sassing, Koegors naar huis. Toen ik op de parallelweg reed van de Expresweg vloog er een eind verderop een auto vol in de sloot. Toen ik er langs reed, zat het hele gezin, gelukkig ongeschonden, in de slootkant en waren de hulptroepen al gebeld. Ik ben daar ook eens de sloot in gevlogen en ik kan je vertellen dat je je dan niet prettig voelt. Gelukkig zijn er dan altijd nog mensen die willen helpen, zo verrot is de wereld dan toch ook weer niet. Toen ik vertrok uit Terneuzen, zag het er een beetje dreigend uit, maar wel droog. Thv Zaamslag begon het te druppelen en vervolgens heb ik 1,5 uur in de stromende regen gefietst, maar de pret was er niet minder om. Thuis gekomen, had het daar niet eens geregend!

Zaterdag na het werk weer snel naar de Markt gegaan om naar de Derny race te kijken.
Ec ht een gaaf gezicht om die mannen keihard achter een soort van brommertje te zien rijden, waarbij de Dernyrijders zelf nog het fanatiekst van allemaal waren met hun overwegend stevig postuur waar de renner lekker achter kan schuilen.Mischien krijg ik Sonja nog wel zo ver om op een brommertje te gaan rijden om zo achter haar snelheidstrainingen te doen door de Zeeuwse polders?

Hieronder een filmpje van R Baute van www.othene.com wat een mooi beeld geeft hoe het eraan toe ging:


Zondag na het werk nog een rondje gereden van 40km langs allerlei gehuchten in de polder in de buurt. Ik kwam langs plaatsen waar ik nog nooit van gehoord had:
Vertrokken langs de zeedijk richting de Griete, Poonhaven, Vogelfort, Terhole, Patrijzenhoek, Stoppeldijkveer, Zaamslagveer, Hoek van de Dijk, Reuzenhoek naar huis.
In die gehuchten zie je meest prachtige verbouwde huizen staan en de mensen schrikken op als je langs rijdt, normaal komt daar volgens mij geen levende ziel voorbij.
Wel heel lekker gereden, stevig windje, maar tegen een hoog ritme van 105 rpm in D1 gefietst. Het plezier begint echt weer terug te komen. Volgende week de kids weer naar school en dan kan er weer meer gepland worden en de ritten uitgebreid worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten