donderdag 11 augustus 2011

Normaal ritme

Nu het einde van de schoolvakantie van de kids met rasse schreden nadert, komt ons gezinsleven eindelijk in rustiger vaarwater.
Onze eigen vakantie is vrijwel geheel verregend en we zijn beiden ook nog ziek geweest.
Maar het goede nieuws is dat de kinderkledingwinkel nu 2 weken open is en de start mogen we gerust een denderend succes noemen.
De eerste dag liep het echt storm en moesten de meiden enorm aanpoten om een groeiende rij aan de kassa weg te werken en belangrijker nog, mijn meissie straalt als nooit tevoren!De kids houden zich gelukkig ook goed bezig met zwemmen in de kreek, hutten bouwen en slaappartijen bij de buren en in onze garage.

Vandaag eindelijk weer eens de Cervelo bestegen voor een ontspannen ritje in D1 van zo'n 50km kris kras door de Zeeuws-Vlaamse polders.
Ik heb sinds lange tijd echt weer eens zitten genieten op de fiets en van de fiets.
Er zat een stevige wind en de benen voelden absoluut niet sterk aan, maar het plezier was er niet minder om. We hebben tot nog toe een heel hectisch jaar gehad en nu ben ik eindelijk in staat om alles los te laten en me weer te focussen op andere zaken.
Natuurlijk is het nog best wel druk, Sonja werkt de hele maand Augustus "full-time" en als je dan dus de koopavonden en koopzondag en zaterdagen meetelt, dan blijft er niet veel vrije tijd meer over, zeker niet gezien mijn ploegenrooster. Maar vanaf volgende maand komt alles weer in een normaal ritme. Nu ben ik niet autistisch aangelegd (ik heb wel enkele dwangmatigheden, maar daar zijn slechts enkele intimi van op de hoogte), dwz dat niet alles volgens een vast patroon moet verlopen, maar een beetje regelmaat/routine is toch wel lekker en dan is er ook meer tijd voor hobbies e.d.

Morgenavond is er vanuit TMZ (http://www.tmzzeeland.nl/) een criterium in Terneuzen, op de Markt.
Dit is dezelfde organisatie waarvan ik een keer aan een wedstrijd heb meegedaan in Ovezande. Ik ga zeker kijken en baal er wel een beetje van dat ik niet mee "kan" doen. Ik kan fysiek wel meedoen, maar dan wordt ik er (gezien mijn geringe trainingsarbeid van 1000km afgelopen jaar) gelijk afgereden en dat is mijn eer te na.
Ik heb nog een mooi filmpje gevonden wat heel goed de sfeer geeft van een wielerwedstrijd en ik hoop dan ook deze sfeer (vanwege grote opkomst van publiek en renners)te kunnen proeven , morgenavond in Terneuzen.

8 from Hmmkrak on Vimeo.Ik heb besloten om de beoogde HBO studie NIET te gaan volgen, ik heb zoals eerder gezegd nog een grote stop op mijn werk voor de boeg, waar dus ook veel arbeidsuren in gaan zitten, ik wil eerst zien hoe het gezin gaat draaien met de winkel en ik wil graag genoeg aandacht voor mijn gezin hebben de komende maanden, gezien het verloop van dit jaar tot nu toe. De Marmotte kriebelt ook weer in mijn systeem, ik heb die focus ook nodig om echt voor het fietsen te gaan in mijn vrije uren.
De komende tijd ga ik gewoon genieten van het fietsen en een goede basis leggen conditioneel door mijn duurritten uit te bouwen tegen een relatief lage intensiteit.

Hopelijk zie ik menig van jullie morgen in Terneuzen en anders zaterdag als er een derny-koers georganiseerd wordt in Terneuzen.

1 opmerking:

  1. Hey Angelo,

    Super om weer wat van je te horen. Leuk dat het goed gaat met de winkel en dat de openingsdag een succes was. Ga inderdaad maar lekker genieten van het fietsen ik doe momenteel niet anders. Heb het plezier echt terug gevonden en het gaat beter dan ooit ondanks dat ik ook maar zo`n 1600 km heb gereden op de Cervélo. Door het lopen heb ik wel een betere conditie gekregen. Ik mail je wel eens, is iets handiger dan via deze weg. Jammer dat ik dat niet wist van de criterium in Terneuzen anders had ik eens meegedaan.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen