zaterdag 27 augustus 2011

Mooie polders

Afgelopen donderdag weer eens een mooi rondje door onze Zeeuws-Vlaamse polders gecruised. In het verleden reed ik heel vaak mijn vaste trainingsrondje, wat aan de ene kant heel veilig is (je bent snel thuis indien nodig en weet precies hoe lang je ergens over doet), aan de andere kant ook oersaai. Aangezien het plezier voorop moet staan, heb ik me voorgenomen om vaker het onbekende op te zoeken. Dus vertrokken via de sluizen, onderlangs de zeedijk richting Breskens en halverwege afgeslagen kris-kras door de polder over door mij onbegane wegen richting Ijzendijke.
Onderweg werd ik overvallen door het zicht van hoe mooi onze polders eigenlijk wel zijn, zo rijd je langs een prachtig bloemenveld wat op de Keukenhof niet zou misstaan,En zo rijd je door een mooie groene tunnel van bomen,Het fietsen gaat langzaam een stuk beter, de hartlag was goed onder controle, hoog D1en af en toe laag D2 en de cadans wordt ook al beter, steeds rond de 102-105 rpm gereden. Vanaf Ijzendijke richting Watervliet en Boekhoute.
Net na Boekhoute even gestopt voor een plaspauze waar ik me opeens enorm bekeken voelde. Er stond een kudde koeien in de wei die zich allemaal omdraaiden en me begluurden, ik was nog maar net afgestapt (dit even om te voorkomen dat jullie fantasie op hol slaat). Ik had mijn zwart/witte Cervelo outfit aan en mischien dat ze dachten "goh, ik wist niet dat we dat ook konden". (fragment uit de film Shrek met Fiona die het geluid maakt van een misthoorn).
Let op de koe die zijn kop/hoofd onder de buik van een ander houdt om toch naar me te kunnen kijken:Mijn weg vervolgd richting Assenede, Philippine, Hoek, sluizen en naar huis.
Uiteindelijk 63 km gereden tegen gem. hartslag van 138bpm (hoog D1)en een gem. cadans van 100rpm.
Gewoon heel lekker gefietst dus.

Morgen is de Oetztaler Radmarathon met start en finish in Solden ,Oostenrijk.
Met zijn 235km en 5500 hoogtemeters, een v/d zwaarste cyclo's die er zijn.
Het Veltec Granfondo team met Edith Vanden Brande en Oege Hiddema en consorten is daar al ruim een week aan het trainen en zullen zeker willen vlammen.1 van de bekendste deelnemers zal Jan Ullrich zijn, hij is al trainend gespot door Bert Dekker die afgelopen week zwaar gevallen is en niet zeker van deelname aan zijn (naar eigen zeggen) laatste grote wedstrijd.Ik ben heel benieuwd hoe het Veltec team zal presteren en dan met name Edith , Oege en Frederic Coopman (vriend van Edith).

Impressie van de Oetztaler:Jullie zien het, het begint allemaal weer enorm te leven bij me!

3 opmerkingen:

 1. Hey Angelo,

  Volledig mee eens onze polders zijn gewoon prachtig. Zelfs mij is het opgevallen nu mijn oogkleppen operatief en hopelijk voorgoed zijn verwijderd. Zonder gekheid het is hier echt mooi fietsen ik geniet er dan ook met volle teugen van op het moment. Weet niet of je bewust aan 100 rpm of meer fietst maar probeer eens aan een wat lagere kadans te rijden. Ik reed ook altijd aan 100 rpm of meer maar tussen de 85 en 95 bevalt echt veel beter en het fiets echt een stuk prettiger en vlotter. Trainings boeken staan er vol "hoge trapfrequentie" ik weet het, maar 1x per week is meer dan voldoende. Ik heb toch mijn bedenkingen als ik die koeien zo zie :-) goed om te lezen dat het plezier echt terug is.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Angelo, ik rijd inderdaad bewust aan 100rpm of meer. Ik heb dit in het verleden ook gedaan en de trainingen gaan dan wel zwaarder (heb het idee dat mijn hartslag hoger ligt dan anders tegen 90 rpm waardoor dus mijn snelheid ook lager is), maar toen ik vervolgens de RVV reed, ging ik als een speer. Ik zal komende week eens tegen een lager toerental rijden, kijken wat de uitkomst is. je hoort er wel van. groeten Angelo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FLITSEND !!!!

  Ja, idd ik heb het gevoel dat je er weer helemaal klaar voor bent. Dat wit met zwart flits nu weer door de polders. Goed om te lezen dat je er weer plezier in hebt. Jammer dat je in dat werk zoveel vrije tijd moet stoppen.
  Hadden we daar eigenlijk niet eens naar toe moeten gaan in Solden??? Lijkt zelfs mij geweldig om te zien. Wat zal dat verschrikkelijk zwaar zijn om te doen.
  Ik hou je in de gaten,

  grt Patrick

  BeantwoordenVerwijderen