woensdag 31 augustus 2011

Hart in actie

Vandaag nog een klein rondje gepeddeld via de sluizen, Sas van Gent, Canisvliet, Zelzate, Zuiddorpe, Axel, Absdale, Zaamslagveer, Zaamslag, reuzenhoekse Dijk naar huis.
Een rondje van precies 50 km. Het was niet echt warm, dus mijn truitje met lange mouwen van Castelli aangetrokken wat werkelijk als een 2e huid omsluit. Sportkleding moet ook zo zitten, als een 2e natuur zonder rimpels,zeker niet oversized, naden en andere ongemakken die je bij andere kleding wel ondervindt. Steeds gefietst rond de 90 a 95 rpm , daar waar ik normaal boven de 100rpm rijd. (tip van collega Angelo).
Morgen ga ik trouwens met collega Angelo een trainingsrondje rijden, we hebben een heuse fietsdate :-). Tot nog toe is ons contact beperkt gebleven tot 2 maal de Marmotte, 1 maal club en verder via mail en weblogs, het is leuk om eens in de levende lijve bij te kletsen. (We hebben genoeg overeenkomsten, dus dat mag geen probleem zijn). Vanmiddag mijn woef lekker uitgelaten aan de zeedijk waar hij naar harte lust heeft gezwommen en gedoken achter stenen. Op de terugweg zag ik een vrouw een scootmobiel de dijk opduwen, met een rood aangelopen hoofd duwde ze zich suf tegen het karretje waar ook nog een oudere man op zat met een geschat gewicht van 90 kg. Dat werd dus een gevalletje van "Angelo to the rescue".
De beste man was hier op vakantie in het Churchill hotel en zijn accu was leeg gevallen, dus samen de scooter met man de dijk opgeduwd, waar de vrouw aangaf dat zij nu echt weg moest om haar dochter op te halen. Ik naar huis, auto en mijn dochter opgehaald en de beste man naar zijn hotel gebracht nadat ik hem ervan overtuigd had dat ik zou zorgen dat zijn scooter bij het hotel zou komen en hem beslist niet zou verkopen via Marktplaats. Teruglopend naar de scooter en mijn dochter (die ik had meegenomen als bestuurder, want zij is toch ruim 55kg lichter dan de originele bestuurder)bedacht ik een reddingsplan. In Othene is ook de Tragel gevestigd en dus daar aangebeld of zij een rolstoelbus met lift hadden.

Tot mijn grote vreugde was dat het geval en na een overtuigend verhaal mijnerzijds ging er iemand van de begeleiding mee. Scooter in de bus, wij op de voorbank en karren maar. De man was ondertussen door alle commotie in slaap gevallen in de loge van het hotel, maar ontzettend blij en dankbaar dat ik dit voor hem had gedaan. Natuurlijk de begeleidster bedankt voor haar inzet en met een dikke smile terug naar huis.
Nu blijkt er in Nederland een heuse hulpdienst voor scootmobielen te zijn (www.scootmobielhulpdienst.nl) die overal in Nederland bereikbaar is, handig om te weten voor een volgende keer.(tel: 0800-6655000).
Die scootmobielen zijn een ware markt , er bestaan verenigingen die tochten organiseren, certificaten voor verkeersdeelname kunnen gehaald worden, speciale dagen op het circuit van Zandvoort, enorme hoeveelheid aan accesoires enz.
Onlangs kwam er nog iemand in het nieuws met zijn scootmobiel , vanwege een vermeende aanval van een hooligan op een scheidsrechter:Het is momenteel voor de jeugd ook een sport om ze op te voeren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten