dinsdag 30 augustus 2011

De Aanslag

Vandaag weer voor een lekker rondje vertrokken langs mijn oude vertrouwde trainingsronde. Mijn buurvrouw attendeerde me erop dat het ging regenen, maar dat deerde me niet, ik had er zin in. Maar net vertrokken via de Reuzenhoekse Dijk of de regen kwam al met bakken uit de lucht, dit zou zo blijven tot kilometer 30 thv Koewacht. De benen draaiden lekker soepel rond en de zit op de fiets wordt al meer ontspannen. Opeens voel ik iets rakelings langs mijn arm gaan, bleek het de rechtervoorportier te zijn van een blauwe BMW X5 met een Belgisch kenteken. Aangezien ik netjes op het fietspad reed (rode strook op het asfalt, gemarkeerd door een stippellijn) gaf mij dat het rechtvaardige gevoel om met flinke armgebaren aan te geven wat ik van deze actie vond. Ik wil niet iedereen over 1 kam scheren, maar staat die X voor X-tra A#@*sociaal? Nadat mijn hartslag weer was gedaald van D-10? naar D-1, mijn weg vervolgd richting Zuiddorpe, Zelzate en onderlangs de dijk langs het kanaal richting de brug van Sas. Daar werd de 2e aanslag gepleegd,


een grote tractor met aanhanger vond het niet nodig om een beetje de berm in te sturen voor me en reed me bijna de graskant in. Was zeker bang dat zijn pasgepoetste en van spinners voorziene, velgen vies werden? Die tractor banden zijn best groot als je ze kunt aanraken met je neus. Over de brug richting kanaal naar Joe&Mie, want Son had gebeld of ik even kwam helpen. Toen ik daar weer vertrok richting de zeedijk langs het Waterfront ,vond de bestuurster van zo'n invalide karretje het niet nodig om aan te geven dat ze net voor de bocht links af ging, met kunst en vliegwerk ook deze aanslag verijdeld. Gelukkig waren geen van de verkeersterroristen geidealiseerd door de beloofde 7 maagden in het hiernamaals, anders was het allemaal heel anders afgelopen.
Ik geef toe dat ik best driftig ben in het verkeer, maar op mijn Cervelo rijd ik toch behoorlijk defensief. Bij deze is het dragen van een fiesthelm op de racefiets weer gestaafd, een ongeluk zit in het klein hoekje en je hebt niet altijd zelf de controle. Al met al wel lekker gefietst, 64 km tegen een gem.cadans van 95rpm en een gem.hartslag van 137 (hoog D1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten