woensdag 15 juni 2011

Start me up!

Duizend maal excuses aan mijn trouwe volgers.
Mijn laatste stukje begon met " Don't stop me now", maar ik wil nu graag beginnen met " Start me up!".Na De Marmotte van vorig jaar ben ik in een sportieve mentale dip terecht gekomen, veroorzaakt door een focus op goud tijdens deze rit die 9 maanden duurde. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed, las alle verhalen op het internet en reed de rit al 100 keer tijdens de trainingen. Ik had mijn doel behaald en er was daarna even niks meer.......
Daarbij werden er thuis plannen gesmeed om een droom uit te laten komen van Sonja, namelijk een eigen kinderkledingwinkel.Hier ging (en gaat ) eel veel aan vooraf en uiteindelijk gaat ze samen met haar zus (Anja) en vriendin (Corine) een zaak openen op de Markt in Terneuzen. De winkel gaat " Joe&Mie" heten (Zeeuws voor " jou en mij"). Ze gaan hele leuke vlotte en stoere kinderkleding verkopen van nieuwe Nederlandse merken zoals Krunk, Blue Rebel, Kiezeltje, Mim-pi, Quapi,Tumble 'n Dry, Monta (Edgar Davids), Rags, Fresh, Jo van Kleef, Gooische Frutsels en Cowboys Belts.De zaak zal gaan openen op 28 juli a.s. en er komt ook een webwinkel. Daarnaast waren er nogal heftige gebeurtenissen in onze familie en kennissenkring en tussendoor heb ik ook nog het idee opgevat om mischien een HBO opleiding te gaan volgen. Om aan deze opleiding te mogen gaan beginnen vereist mijn werkgever dat ik eerst een zgn schakelcursus wiskunde en natuurkunde op Havo/VWO nivo succesvol volg, wat inhoudt dat ik dinsdagavond naar Hoge School Zeeland in Vlissingen ga met daarbij de nodige uurtjes zelfstudie. Mijn examen wiskunde was begin mei, een vette 10 viel mijn deel wat dus een mooie start was en gisteren kreeg ik de uitslag van mijn eerste examen natuurkunde en weer was een 10 mijn deel. Nu heb ik echter het probleem dat de HBO opleiding medio September in Terneuzen zal starten waar op hetzelfde moment een grote shutdown begint van minimaal 2 maanden op mijn werk waar ik de nodige overuren zal moeten draaien.De studie zal inhouden dat ik 15 a 20 uur zelfstudie per week moet doen met nog eens 4 uur naar school, daarbij de opening van de winkel is mischien iets teveel van het goede om een mooie start te kunnen maken. Het fietsen heeft de afgelopen maanden niet mijn interesse gehad, maar de laatse week begin ik weer de nodige weblogs en websites te volgen met name die van Angelo Roelandt en cyclobenelux e.d. Met veel genoegen heb ik het wedstrijdverslag van de 3 Ballos gelezen en met weemoed denk ik terug aan vorig jaar rond deze tijd...
Duurritten van we'll 200km en in de vorm van mijn leven toewerkend naar De Marmotte en genietend van ieder moment op mijn Cervelo. Ik ben nu. Weer heel wat sportloze maanden verder met een mindere conditie en 4kg zwaarder. Gisteren kreeg ik het in mijn kop en na het eten trok ik mijn inmiddels Retro Cervelo tenue aan, bereidt om mijn lichaam te gaan geselen op het kleinste bankstel ter wereld. Ik had me voorgenomen om lekker door te rijden (D2) om te zien waar ik nu sta en vertrok richting Hulst voor mijn oude vertrouwde trainingsronde via Sas van Gent naar de sluizen en naar huis. Het was heerlijk weer met een aanwakkerende wind uit het noorden die vanaf Sas tot thuis vol op de kop stond.Met lekkere muziek in mijn oren en handjes los op het stuur, zoekend naar de ideale positie voor mijn zitbotjes, vond ik al snel mijn oude vertrouwde cadans van 100rpm en zag mijn hartslagmeter de geest geven. Dan maar op gevoel verder en genietend van de geuren en kleuren om me heen wist ik thv Absdale een tegmoetkomende auto die recht op me afstuurde net te ontwijken. Het was dus al snel weer zoals het altijd geweest is en dus vetrouwd. De laatste 5km begonnen mijn benen licht te verzuren en bevond ik me dus hoog in D3, wat niet gek was met die verrekte tegenwind. Uiteindelijk 55km weggetrapt tegen 32,9 km/h waar ik enorm van stond te kijken. Vorig jaar moest ik me het apelazerus trainen om zo'n gemiddelde te rijden, was het de euforie van de hernieuwde kennismaking of is het meer?
Ik kijk nu al uit naar het wedstrijdverslag van de komende Marmotte waar het Veltec team aanwezig zal zijn met de winnaar van vorig jaar (Michel Snel) in de gelderen en de klassebak onder de cyclodames Edith vd Branden.
De komende Tour rijden de kleppers een mini Marmotte die begint aan de voet van de Telegraphe en eindigt op de Alp d' Huez, een rit van slechts 109,5 km op 22 juli , een datum dus om in je agenda te zetten en om een indruk te krijgen van wat de Marmotte inhoudt.

Ik durf nog geen uitlatingen te doen tav volgend jaar, alles zal afhangen van mijn keuze mbt de studie, maar ik ben wel geinfecteerd door het Marmotte virus en alles erom heen.
Laat ik eerst maar beginnen met het terug genieten van de fiets.
To be continued......

2 opmerkingen:

  1. Hey Angelo,

    YES !! echt te gek man. Terug in het zadel en weer een blogje. Ik heb het wel gemist moet ik zeggen want we zijn toch een soort van motivators van/voor elkaar en je hebt ook nog eens een grappige/hilarische manier van dingen beschrijven. Kreeg al bijna medelijden met je Cervélo. Don`t stop me now was inderdaad wel een wrange manier om tijdelijk afscheid te nemen van je trouwe volgers :-) Toch is het niet verkeerd om een tijdje wat anders of zelfs even niet aan sport te doen. Je zal zien dat je er alleen maar beter van bent geworden. Je eerste ritje ziet er ook al veelbelovend uit. Ik doe ook nog geen uitspraken over 2012 maar ook ik ben geïnfecteerd met het marmotte virus. Zou mooi zijn als (we)haha in 2012 weer aan de start staan van dit bizarre rondje. De toekomst zal uitwijzen of dit ook zo zal zijn. Ik stuur je nog wel ff een mail anders loopt deze reactie qua lengte wat uit de hand.

    Groetjes Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen