zaterdag 18 juni 2011

The King

Gisteren weer een ritje gedaan voorafgaand aan de middagdienst.
Een kort ritje van 36 km via de sluizen, langs het kanaal naar Sas van Gent, over de brug, over de Graafjansdijk, via de parallelweg van de Tractaatweg, door de Koegorspolder naar huis. 36 km schoon aan de haak en enorm genoten van het fietsen zelf en de geuren en kleuren om me heen. Ik heb voorlopig nog geen doelen en probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten, niet mezelf dwingen tot zaken, maar lekker op gevoel de draad weer een beetje oppakken. Tijdens het fietsen gaan mijn gedachten toch weer naar de Marmotte van vorig jaar. Het lijkt wel een onderdeel van me geworden te zijn en op het werk smeed ik alweer een beetje snode plannen met P.R. voor de volgende editie, maar er is nog steeds een grote MAAR ..... aanwezig, want ik heb gisteren nog geinformeerd naar de mogelijkheden voor de HBO opleiding en afhankelijk van wat daar uitkomt neem ik een beslissing, volldig voor de studie gaan of nog 1 jaar volledig voor het fietsen. "Onze"Raborenners doen het dit seizoen overigens beregoed zoals Pieter Weening, Laurens ten Dam, Bauke Mollema enz. Ben benieuwd of we weer eens mooie Nederlandse successen zullen beleven tijdens de komende Tour. Laurens ten Dam heeft trouwens in 2003 , op 23 jarige leeftijd, de Marmotte gwonnen voor Oege Hiddema en Pieter Weening werd in 2001 , op 20 jarige leeftijd, 2e . Toch mannen die nu meestrijden op het hoogste toneel. Als je dan Bert Dekker zijn palmeras bekijkt van de Marmotte sinds 1997:
4 maal winst, 3 maal 2e, 3 maal 3e, 2 maal 4e en 1 maal 12e.
De Rabobank vond hem destijds te oud om een contract aan te bieden, hadden ze het maar gedaan!
We kunnen hem dus met recht de koning van de Marmotte noemen.


Waarschijnlijk doet hij ook dit jaar weer mee, hij is nu 41 jaar, maar blijft een grote kanshebber en is heel herkenbaar aan de souplesse waarin hij rijdt.
Hij rijdt de Alp op met een 39/23-26, dus een trapfrequentie waar Indurian en Ullrich spinners bij lijken.
Jullie lezen het, het begint alweer behoorlijk te kriebelen.....
Nog een mooi promotiefilmpje:


Oh ja, dat ritje van gisteren ging lekker ontspannen op gevoel met handjes los op het stuur en tegenwind vanaf het begin tot aan Sas van Gent, maar toch nog 30,3km/h gemiddeld.

2 opmerkingen:

  1. Hey Angelo,

    Bert Dekker mag zich inderdaad met recht koning van de marmotte noemen. Machtig mooi hé dat monsterlijke zware verzet dat hij ronddraait. Die studie komt later wel hoor (haha) In de bloei van je leven moet je het hem lappen tijdens de marmotte. Rabomannen rijden echt goed zijn al een heel seizoen goed bezig.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen