donderdag 23 juni 2011

Beperking

Gisteravond een rondje gefietst met een vriendenclub uit Terneuzen met tenue's gesponserd door Abdou's Hairline http://abdoushairline.nl/ en Bolwerk 7.
We hadden een groepje van 6 man met als sterke kracht Peter Langeveld die vanaf de start de zweep er gelijk over legde. Ik had tot gisteren nog maar 800km gefietst dit jaar en dat was te merken. Daar waar ik vorig jaar de hele groep erop legde in de laatste kilometer, daar had ik nu mijn handen vol aan hun. Er stond een stevige wind, maar ik wilde natuurlijk niet verzaken en jaagde het tempo mee omhoog waar ik dus later zelf slachtoffer van werd. Na 55 kilometer slalommen door de Zeeuwse en Vlaamse polders ging het licht bij mij volledig uit, stond ik geparkeerd en wist ik weer waar mijn plaats nu was in deze groep. We hadden 65 km gereden (+ 4 km naar de start) tegen een gemiddelde van 32 km/h, wat zeker niet slecht was met zo'n harde wind die toch meer dan de helft in ons nadeel had geblazen.

Vandaag had ik een afspraak bij de Osteopaat, niet de eerste keer dat ik zo'n bezoekje breng.
Maar op aangeven van Angelo Roelandt http://the-21st-century.blogspot.com/ toch maar weer eens een afspraak gemaakt bij de jonge gedreven osteopaat Marco Gerritse.

Marco Gerritse is Osteopaat D.O.sinds juli 2007 (International Academy of Osteopathy te Gent).
Daarvoor heeft hij ruime werkervaring opgedaan als fysiotherapeut in meerdere particuliere praktijken.
In 2009 heeft hij het officiƫle Britse universitaire diploma in de osteopathie behaald (British College of Osteopathic Medicine/ Westminster University)Zijn afstudeeropdracht osteopathie ( thesis) handelde over de invloed van osteopatische manipulaties van de wervelkolom op o.a. de doorbloeding van de armen. Voor zijn Britse universitaire diploma heeft hij in vervolg hierop een boek geschreven.
Vanaf 2008 is hij als docent verbonden aan de International Academy of Osteopathy in Duitsland en Denemarken. Vanaf 2008 is Marco werkzaam in Waalwijk en in Sas van Gent.

Hij nam mijn klachten (met name de rug en heup) zeer serieus en bestudeerde heel mijn lijf, zoals de rug, knieen, nek, schouders, voeten en organen. Hij gaf aan dat ik behoorlijk veel bewegingsbeperkingen heb in de schouders, knieen en voeten.
Het is eigenlijk een klein wonder dat ik nog zo kan functioneren en sporten.
De vraag is natuurlijk waar het allemaal vandaan komt, wat houdt het tegen en hoe gaan we dit aanpakken. Voor het eerst in mijn leven zijn mijn voeten gekraakt, vervolgens mijn rug en nek.
Tevens mijn organen afgetast en ook daar wat verharding hier en daar. Ik moet nu lichte oefeningen gaan doen (3 maal daags) om een gedeelte in mijn onderrug/bil soepel te krijgen.
Met name mijn SI-gewricht rechts zat vast en is nu weer bevrijd. Ik heb al vele malen aangegeven aan behandelende chiropractors/osteopaten/sportartsen dat als ik op mijn rug lig, mijn rechtervoet geheel naar buiten valt tot aan horizontale stand toe. Hij was de eerste die dit meenam in zijn observatie en er conclusies uit trok, na de eerste behandeling viel de voet bijna niet meer om! Doel van dit alles is natuurlijk goed in mijn vel zitten, beter kunnen bewegen en uiteindelijk ook lekkerder sporten en mischien zelfs ooit weer hardlopen.
We zullen zien, ik blijf gematigd optimistisch gezien de vele terleurstellingen die ik hierin al heb gehad. Vandaag dus rustig aan doen en niet belasten.
Morgen begint de werkweek weer en als ik het zo hoor begint zondag de zomer.
Laat maar komen die zon, lekker buiten genieten.

1 opmerking:

 1. Hoi Angelo,

  Mooi om te lezen vooral het stukje over Marco is uiteraard zeer herkenbaar voor mij. Ik verklaar hem intussen zowat heilig. Laten we hopen dat hij jouw ook zo goed kan helpen. Het is echt een zeer kundig persoon maar dat zul je zelf ook wel hebben gemerkt "fingerspitzen gevoel" ook knap dat hij (ook bij mij) vrij snel tot een conclusie/diagnose komt na een lichamelijk onderzoek. Diverse bezoekjes aan dokter/Fysio en ziekenhuis hebben mij niets opgeleverd behalve frustraties. Zoals bekend ben ik na drie behandelingen van al mijn problemen af. Ook de oorzaak van mijn zitvlak probleem is verholpen.

  Succes verder bij de komende behandelingen.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen