zaterdag 5 februari 2011

Groen

Een trainingsritje kris-kras door de polder, eerst richting de Braakman via de ontsluitingsweg van DOW. Aangenaam temperatuurtje met een stevige wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Was van plan om een ritje van zo'n 2 uur te doen.
Thv de flitspaal van de Braakman , de grote weg over gestoken en langs de hovenier mijn weg vervolgd. Hoewel "weg vervolgd", eigenlijk was daar geen sprake van, want de verharde weg hield na 1 km gewoon op en ging over in een soort van gravelbaan vol met putten en kuilen en heel veel steentjes waar je als wielrenner toch een beetje zenuwachtig van wordt. Ik moest denken aan de afgelopen Giro d'Italia waar de renners tijdens de 7e etappe over onverharde blubberwegen de Pogio Civitella moesten beklimmen. Gelukkig liep het allemaal zonder kleerscheuren en lekke banden af en ik kwam uit op de Isabellaweg richting Philippine. Plotseling zag ik aan de linkerkant een door klimplanten overwoekerd huis/schuur staan. Een oud baasje scharrelde er wat rond en keek verbaasd op toen ik mijn fototoestel tevoorschijn haalde. Hij vroeg me of ik daar van hield en we maakten een praatje over de schuur en over zijn oude dag. Een hele dag bij moeder de vrouw zitten was toch ook maar niks en dit gaf hem tenminste een doel in het leven, zei hij. Ik moest in het voorjaar maar eens terug komen, dan zit het helemaal vol met vogeltjes. Gaaf toch, dat iemand daar zo van kan genieten, het leven kan zo eenvoudig zijn.....Kijk, dat noem ik nog eens een "groen huis", al twijfel ik eraan dat er ook groene stroom aanwezig is.

Ik zag onderweg nog een mooi plaatje in de lijn van dit gebeuren, vanaf Philippine vervolgde ik mijn weg richting Sas van Gent, door de polder waar ik een oud schuurtje zag staan met het dak vol met zonnepanelen:


Het leeft dus wel in Belgie , zie je wel en dat zonder enig vorm van kabinet/regering. In Sas van Gent nog even langs ons oude huis gereden, Europalaan 44, waar ik hele goede herinneringen aan heb, maar de aanblik van de wijk zoals die nu is gaf me een somber gevoel. De wijk is geheel verpauperd terwijl het in mijn beleving een jonge wijk was met veel kinderen op straat waar je altijd leuk kon spelen. Vanaf Sas over de brug naar Westdorpe, Zuiddorpe, Koegorspolder naar huis. een mooi rondje van 52 km, lekker gereden met een trapfrequentie tussen de 107-112 rpm. (gem. snelheid 26km/h, maar dat is nu even niet belangrijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten