vrijdag 18 februari 2011

weekoverzicht

Afgelopen zondag een rustig ritje gedaan, lekker op gevoel een rondje langs de sluizen richting Sas van Gent, over de brug (waar me de toegang een keer niet geweigerd werd) via Westdorpe, d'n Zwartenoek, Axel, Spui, via De Kraag naar huis. Stond nog een aardig windje maar het liep lekker. Hoge trapfrequentie van 105 a 107 rpm goed vol gehouden. Het gevoel wordt langzaam beter en de liefde keert weer langzaam terug. Totaal 40km gereden a 27km/h gemiddeld.

Woensdag samen met Son 3 km langs de zeedijk gerend, lekker rustig met haar meegelopen en genoten van haar gezelschap en het uitzicht op de Schelde. Het blijft toch een fascinerend gezicht, die grote schepen die rakelings langs ons varen.

Achter op die grote schepen zie je vaak een reddingssloep hangen, schuin met de neus richting het water en nog behoorlijk hoog. Het lijkt mij toch wel het gevoel geven van een pretpark als je daarmee gelanceerd wordt en tegen het water smakt. Ik heb in het verleden daar wel eens een docu over gezien bij Jules Unlimited. Toch even andere beelden dan de reddingssloepen die men liet zakken in de film Titanic:

Gisteren een vrije dag genomen omdat Son voor haar werk weg moest, maar ik had zo wel even de tijd voor een langere duurrit, hoewel ik onze doggy niet te lang alleen wilde laten. Sinds gisterochtend heeft hij namelijk veel last van zijn rechter voorpoot en kan er niet op staan. Even langs de dierenarts geweest, maar kon niet echt iets vinden, dus rust houden en een pijnstiller gegeven. Vertrokken via de sluizen, Boerengat, Hoek, Ijzendijke, Watervliet, Kaprijke, Bassevelde, Assenede, Sas van Gent en via de brug van Sluiskil terug naar huis. Het was prachtig weer, een beetje zon en niet al te veel wind bij vertrek, maar naar het einde toe nam deze meer in kracht toe en had ik hem ook 20km op de kop. Ik had mijn hartslagmeter maar weer eens aan gedaan en wilde rond de D2 rijden om te ervaren hoe het nu voelt en toch weer een beetje snelheid te maken. Het draaide lekker, trapfrequentie rond de 105 rpm en hartslag rond de 148 bpm. De wegen op dit rondje zijn echt super, mooi egaal asfalt als een biljartlaken.

Wat is Belgie toch gelijk een ander land om door te rijden, je ziet nog huisvrouwen met schort en haarnetje aan de stoep schuren en de ramen lappen. De mooiste villa's staan pal naast oude krotten gebouwd, maar de mensen tonen ook altijd interesse voor een wielrenner en groeten beleefd. Ook mooie polders om door te rijden, het groen gaat langzaam weer terug komen en dan kan het genieten beginnen, want onze polders zijn toch echt heel mooi in al hun glorie.

De laatste 20 km kreeg in de wind op de kop, maar ik wilde toch mijn trapfrequentie hoog houden en liet mijn hartslag tot onder in D3 lopen, de bovenbenen liepen toch wel langzaam een beetje vol, maar wat was dat weer eens een lekker gevoel, het geeft je het gevoel dat je LEEFT!
Uiteindelijk 66km gereden tegen 29,3km/h gemiddeld en hartslag gemiddeld 150bpm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten