maandag 24 januari 2011

Haai, it's me again!

He, he, daar ben ik weer met een nieuwe start.
Gisteren eindelijk voor het eerst een korte training afgewerkt van 30km.
Het is de bedoeling om de komende tijd duurritjes te doen in D1 (hartslag 128-138 bpm) met een pieleverzetje waarbij de trapfrequentie rond de 105 rpm is. Mijn rustpols is weer gezakt naar 48 bpm, maar tijdens het fietsen gisteren ging mijn hartslag heel snel hoog in D2 (145bpm) wat toch betekent dat de griep nog zijn naweeen laat zien. Het was maar een natte boel op de weg en een stevig windje waardoor de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager was dan je zou verwachten en daarbij ben ik natuurlijk ook een beetje een zacht ei geworden door zolang mijn lichaam te ontzien van de normale geselingen die je ondergaat tijdens het fietsen in de winter.


Thuis gekomen had ik rooie oortjes van de kou, maar het voldane gevoel dat ik onder de douche kreeg,maakte alles goed.

Over rooie oortjes gesproken, van de week de nieuwe Wieler Revue gekocht waar een fotoreportage in stond van enkele wielrensters in andere kleding dan hun normale wielertenue, waaronder Marijn de Vries. (zie mijn lijst met blogs die ik volg).

Ik vind het een hele mooie foto:


Zoals jullie mischien wel weten is Marijn op haar 30 ste een uitdaging aangegaan om te zien hoever zij nog zou kunnen komen in het fietsen en zie nu, ze is lid van de profploeg van Leontie van Moorsel. Zo ook voor Flavio Pasquino, hij is 37 jaar en wilt proberen om prof te worden.
Hij was vroeger een veelbelovende wielrenner uit de lichting van Servais Knaven, Jan Ullrich en Steven de Jongh enz. Mooi om zijn verhaal over zijn reis naar zijn ultieme droom te lezen, heb hem toegevoegd aan de bloglijst.
Ik moet trouwens wel op zoek naar een nieuw zadel, op dit zadel heb ik nu zo'n 15000km gefietst en de comfort is er uit, pijnlijke zitbotjes na een 30 min fietsen en dat is geen pretje.
Het probleem van zadels is dat het een hele persoonlijke keuze is, nu kun je hiervoor wel metingen laten doen, maar de kosten daarvoor zijn bijna net zo hoog als de kosten van een zadel.
TMZ heeft de wedstrijdkalender voor 2011 gepubliceerd, de traingswedstrijden beginnen in maart, maar ik ben bang dat mijn vorm langer op zich zal laten wachten gezien de lange periode dat ik niet gefietst heb. Nu schijnt het zo te zijn dat spieren een zgn geheugen hebben (komt uit de krachtsport) waardoor ze relatief snel op het oude nivo komen. Nu maar hopen dat die van mij geen geheugenverlies hebben, want gisteren voelde het absoluut niet vertrouwt aan.
Het Veltec Granfondo team gaat komend seizoen op een Willier Cento Uno Superlegera rijden, een fantastisch mooie fiets en op hun kalender staat De Marmotte weer genoteerd.
Ik ben heel benieuwd wat vooral Edith vanden Brande gaat doen, zal ze in staat zijn om onder de 7 uur te rijden? Moet prachtig zijn om dit team te zien rijden, Michel Snel (winnaar vorig jaar) doet ook weer mee en zal Ben Dekker ook weer van de partij zijn? Zoals gezegd, voor mij dit jaar geen Marmotte, even een rustiger jaar van maken aan het thuisfront, maar volgend jaar staat hoog genoteerd op mijn lijstje!
Vandaag op de Cervelo naar mijn werk gereden via de Brug van Sluiskil zodat enkele reis 15km bedraagt. Natuurlijk ook op het vroege uur de brug voor mijn snuit open, "some things never change". Onderweg nog een flinke regenbui op mijn dak en als toetje ook nog een lekke achterband waargenomen door een collega op mijn werk. Aangezien ik weinig tijd had heeft Peter dit euvel voor mij verholpen waarvoor nogmaals DANK!
Ik ga echt proberen om de draad weer goed op te pakken, ben ook al aan het lezen over trainingtechnieken en hoe deze toe te passen en hoop straks , als de dagen weer wat langer duren, regelmatig met de toerclub en het clubje van Son haar werk te gaan trainen.

1 opmerking:

 1. Hoi,

  Jeetje Marijn mag er wezen inderdaad geen idee wie dit was, mooie blog heeft ze en ze schrijft ook nog eens erg goed.

  Goed dat je weer gestart bent met fietsen. Ik zal ook een ander zadel moeten aanschaffen vrees ik als ik problemen aan mijn zitvlak wil voorkomen. Ik ga maar eens op zoek naar een zachter zadel, blijft wel lastig zo`n zadelkeuze. Laat het maar snel voorjaar worden. We zien elkaar we weer eens tijdens een clubritje of zo.

  Succes en have fun met trainen.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen