vrijdag 26 november 2010

Jagermeister?

Gisteravond na het lopen en douchen lekker op de bank geploft om te kijken naar 1 van onze favoriete programma's, nl "Expedition Robinson".
Ik vind het prachtig om de survivaldrang te zien bij de verschillende deelnemers, zowel fysiek als psychisch waarbij het ene niet losgezien kan worden van de ander en waar diegen die dat niet erkennen vaak een totaal verkeerde inschatting maken van hun tegenstrevers. Er is nog zo'n programma geweest, namelijk 71 graden noord, waarbij Stacey Rookhuizen met haar frele lichaampje de grote stoere mannen te slim/sterk af was. Ik had na het lopen een beetje last van een aanhechting in mijn rechter lies en besloot om een icepack te pakken, die in een handdoek te wikkelen en op de gevoelige plek te leggen. Na verloop van tijd was de icepack ontdooit en liet ik de handdoek achterwege. Het voelde aangenaam aan en nietsvermoedend genoot ik van al dat gestrijd op TV. Toen het programma klaar was , nam ik de icepack weg en keek even naar mijn lies. Deze zag wat rood en het leek alsof er zo'n papiertje, wat normaal in de vleesverpakking aan de onderkant zit, aan mijn lies plakte.
De plekken waren spierwit en gevoelloos toen ik eraan pulkte, na ettelijke seconden drong het pas tot me door dat mijn huid bevroren was! Met mijn handen probeerde ik de boel te ontdooien wat pas na circa 10 minuten echt lukte. De eerste bloeduitstortingen dienden zich al aan, dat beloofde dus niet veel goeds.
Vanmorgen om 5:15h opgestaan (ochtenddienst) met een stijf gevoel in de lies.
Het gebied dat bevroren was geweest is helemaal opgezwollen van het vocht en ziet knalrood met enkele blauwe stippen erop.


Je zult wel snappen dat dit het bewegen vandaag niet echt lekker maakte, maar goed, het is niet anders en ik hoop dat het snel weer bijtrekt zodat ik nog een paar keer kan lopen komende week. Maakt deze ervaring mij nu een geschikte deelnemer voor koud evenementen als 71 graden noord, gezien ik pijnloos mezelf kan invriezen?

Het antwoord is, NEE!

Ik heb een hekel aan kou, geef mij maar het zonnetje en de zomer.

Toch weer een leermomentje, doe ermee wat je wilt.

Dus alsjeblieft even geen woordspelingen op tanden en kou, ookal heeft mijn vorige oproep ook niet echt geholpen, maar juist mensen geinspireerd om grappige opmerkingen te verzinnen.

1 opmerking:

 1. He Angelo,
  Ik dacht al dat ik je gisteren in Terneuzen zag. Heb je inderdaad ook op feestje van Ankie en Vincent gezien afgelopen zomer.
  Schrijf maar snel je verslag van de aflossingsmarathon.
  Een fanatiek fietser, lees ik! Na een paar jaren me m.n. met lopen bezig te hebben gehouden (het afgelopen jaar 2 marathons), wil ik me nu toch weer meer op het fietsen gaan richten volgend jaar; mijn oude liefde...

  Ik zal je blijven volgen. Ook heb ik je volgens mij bij onze Sasse fietser (met zere bil nu...) regelmatig bij de reacties zien staan.
  Inderdaad: klein wereldje!

  BeantwoordenVerwijderen