donderdag 25 november 2010

Een blokje om

Vandaag een geweldige P-dag gehad op mijn werk, dat is een dagdienstdag (8:00h-16:30h) die altijd super ingevuld wordt met de meest onzinnige zaken. Normaal snipper ik zulke dagen zoveel mogelijk, maar aangezien mijn snipperdagen op cq ingevuld zijn, moest ik deze dag even uitzitten. Ik had vanavond dus wel even de behoefte om mijn lijf en geest te prikkelen door te gaan hardlopen. Thuisgekomen eerst even Lance uitgelaten en eten gekookt , zodat we gelijk konden aanschuiven zodra Sonja ook thuis was. Het was rond het eten een beestenweer, maar daarna stopte het met regenen en ben ik me snel gaan omkleden en vertrokken voor 2 rondjes van 2,5km in een strak tempo. Ik wilde eens zien hoe het ook alweer voelt om vrij maximaal te lopen, vroeger deed ik eigenlijk niet anders, vooral toen ik net begon. Ik kreeg van mijn ouders opeens kledinggeld, ik meen 300 gulden (voor de jongeren onder ons , ongeveer €140,-). Daar moest ik dan mijn eigen kleding van kopen, echter zag ik het lopen wel heel erg zitten en besloot ik om naar de sportwinkel te gaan en er loopschoenen en tenue te kopen. Je raadt het al, mijn geld was in 30 minuten erdoorheen gejaagd en dus werd het zaak om niet meer te groeien, in oude te kleine kleding rond te lopen of te hopen op barmhartigheid van vooral mijn moeder. Ik ging vroeger namelijk heel vaak mee met mijn moeder winkelen, mocht ik thuis niks zeggen over de aankopen en na een paar weken (zodra mijn moeder haar nieuwe creatie aan durfde te doen) hevig beamen dat ze die jurk al lang had en dus zeker niet nieuw was.
Ik ontdekte toen ook het lopersblad waarin de mannen van staal stonden zoals Cor Lambregts, Gerard Nijboer,Klaas Lok, Karel Lismont, Vincent Rousseau enz enz.
Ik verslond die blaadjes en las ze over en over.
Ik had toen een trainingsrondje uitgezet vanaf ons huis (Europalaan 44)dwars door Sas van Gent naar de grens, rechtsaf naar de Poelstraat en weer naar huis, was zo'n 7km. Ieder keer nam ik mijn tijd op en probeerde ik sneller te lopen. Later samen met Pascal de Graeve in hetzelfde tenue en zelfs in dezelfde pas. Toen ik mijn plafond had bereikt ging ik verder lopen om later weer een poging te doen. Zo liep ik na een paar maanden op mijn eerste coopertest bij atletiekvereniging Scheldesport al 3625m.
Vanavond geen het niet echt lekker, kwam niet echt lekker in mijn ritme en herontdekte het voordeel van fietsen tov lopen, als je moe bent bij het fietsen of even zere benen hebt, dan kun je deze even stilhouden en freewheelen, bij het lopen is dat even wat lastig want dan sta je gelijk stil. De eerste ronde ging nog redelijk, maar de 2e was op karakter, wat ik gelukkig toch nog wel een beetje heb. Vroeger kon ik blijven gaan tot het zwart werd voor mijn ogen, alle noodkreten van lichaam negerend, nu heb ik iets ontwikkeld wat uiteindelijk keihard ingrijpt, of noemen ze dit gewoon "ouderdom"?
Uiteindelijk de 5km gelopen in 19 min 35 sec wat en gemiddelde was van 15,3 km, over 2 ronden waar een 90 gradenbocht in zit waar je bijna geheel stilstaat en een helling. Vanaf nu alleen nog rustige trainingen tot de aflossingsmarathon en ik ben heel benieuwd hoe mijn lichaam morgen zal reageren, oei!!! de kramp schiet nu al in mijn kuiten!!!

3 opmerkingen:

 1. Nou ik heb net ook 5 km gelopen en ik ben blij dat jij onder jou geschatte tijd zit, ik zit er namelijk 3 min boven..... Niet echt OK dus, ik heb het rondje nu in een rustig tempo gedaan om te kijken of ik met een constant tempo kon lopen, meestal schommelt dat bij mij door dat ik me wel erg laat leiden door mijn MP3 speler. Deze had ik nu thuis gelaten en dat liep wel meer relaxt maar ik moet zondag ochtend nog wel even gas geven om ervoor te zorgen dat ik in de buurt of beter onder mijn geschatte tijd kom. Anders moeten Peter, Herman en jij (en wie dan ook) een betere tijd neerzetten om mijn tijd te compenseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raymond, het feit dat je mee doet en het probeert en je alles zult geven, maakt al heel veel goed. Het komt wel goed.....(van de reclame)

  gr Angelo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Angelo,

  Erg indrukwekkend moet ik zeggen nu al onder de 20 minuten duiken op 5 km. Volgens mij heb je dit al vaker gedaan zo`n blokje om. Heb het zelf ook al gemerkt als het even wat minder gaat met lopen sta je inderdaad zowat geparkeerd uitbollen is er inderdaad niet bij.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen