dinsdag 14 september 2010

Weekoverzicht

Voel me vandaag overreden door een trein.
Heb afgelopen dagen 2 nachten 12 uur gelopen en dus weer een aardig slaaptekort opgebouwd.
Gisterenmiddag om 13:00h opgestaan en voelde me ik nog vrij energiek, maar zoals altijd de dag daarna helemaal brak. Afgelopen week dus niet veel gesport, heb 2 maal gelopen, les 4 en 5 van start to run. Gisterenavond les 5 gedaan bestaande uit 2-3-3-3 min lopen met zelfde tijd relatieve rust ertussen en zaterdag nog een ritje gedaan van 40km richting Sas van Gent waar de brug weer eens net voor mijn neus open ging. Die brug loopt toch een beetje als een rode draad door mijn leven.

In de winter vroeger met z'n 2-en op een sleetje volle bak naar beneden, met mijn crossfiets vroeger volle bak aanrijden en op de schuine kant bij de trap naar beneden springen, hardlooptrainingen rond de brug met krachttrainingen op de trappen en 1 keer hard gecrashed toen ik over mijn stuur van mijn BMX vloog en met mijn gezicht op het wegdek knalde met als gevolg het behang van mijn gezicht, bril kapot en gebroken voortanden. De volgende dag zouden we een BMX baan aanleggen en daar stond ik dan met mijn schep en het gezicht van een bezienswaardigheid op een kermis. Het kanaal van Sas van Gent dateert trouwens van 1827 en heeft met zijn 32 km lengte en 200m breedte een enorme belangrijke functie voor de infrastructuur en werkgelegenheid in Zeeuws Vlaanderen en Belgie.
Ik was niet van plan te blijven wachten, dus rechtsomkeer gemaakt en langs het kanaal richting de Sassing gereden. Stond toch een aardig windje , want als ik met de handen lichtjes op het stuur 42km/h kan rijden, heb ik toch wel wat hulp van buitenaf. De spoorlijn bij de Koegors was afgesloten voor alle verkeer (ik reed onlangs daar het spoor over en merkte veel te laat dat de lichten al brandden, schrok me kapot en zag links de trein al komen) dus over Schapenbout naar huis, waar ik bijna geraakt werd door 1 of andere halve zool die het nodig vond om daar met zijn Ford Focus RS steenhard langs te rijden. Op zo'n moment gaat er bij mij een schakelaar om en verander ik van een rustige, kalme toerrijder in een soort Rambo met moordneigingen.
Waarom is het zo moeilijk om een beetje rekening te houden met elkaar?
Uiteindelijk 40km op de teller tegen 31km/h gemiddeld, lekker gereden en genoten.

Voor volgend jaar heb ik nog steeds geen plannen en ik zit nog een beetje in een fietsdip , maar er zijn plannen om eens een wedstrijd te gaan rijden bij de WAOD of TMZ. Het doel is dan om aan te klampen, want die mannen rijden toch gauw 40 a 45km/h gemiddeld over 60km.

Ik vind het trouwens flink balen dat Johnny Hoogerland niet geselecteerd is voor het WK, aan de ene kant heeft hij nog niet veel (kunnen) laten zien mede doordat zijn team nergens werd uitgenodigd, het lijkt wel een boycot. Vorig jaar hebben die mannen aan alle wedstrijden waaraan ze deelnamen kleur gegeven en worden ze gepasseerd voor teams die niet eens in beeld komen laat staan een platte prijs rijden. Bij Johnny weet je dat er vuurwerk komt, hij is bereid om voor anderen te rijden en is nu meer gedreven dan ooit om zich te laten zien.
Nogmaals, heel jammer!!!, want ik weet zeker dat hij het WK een stuk minder saai zou zijn als hij mee deed.
Nu Laurens ten Dam niet mee gaat, mischien nog een kleine kans?
Wat ik overigens ook niet begrijp is dat dan Robert Geesink eerst nog gepols wordt, hij heeft duidelijk te kennen gegeven andere prioriteiten te hebben, wat ik overigens ook niet kan plaatsen. Een jonge renner van zijn klasse moet toch de wil hebben om mee te doen aan een WK!
Je kunt dan wel over zijn kansen gaan zeuren, maar een groot renner wil het WK op zijn palmeras hebben en van mij mogen ze hem dan ook de komende jaren passeren en een Johnny ervoor in de plaats zetten.

Ik ga vandaag eens lekker relaxen en niks doen en een beetje bijtanken.

2 opmerkingen:

  1. Mooi stukkie weer. Relaxen op zijn tijd is nooit verkeerd.
    Geldt ook voor mij, als trouwe volgeling van je blog, al die bochten, landschappen en kilometers optellen die je op de fiets reed enz. dat is nu even rustig, gewoon 2-3-3-3 min lopen, overzichtelijk, geen stress, ik zeg: RELAX!
    Ben ook blij dat ik geen Ford rij, laat staan een RS (is allemaal te veel tupperware gehalte).
    Tot gauw weer, grt Patrick

    BeantwoordenVerwijderen