donderdag 23 september 2010

Het genot komt terug!

Gisteravond een ritje gedaan met een vriendenclub die in het tenue rijden wat ik aanhad tijdens mijn eerste wedstrijd. Ze worden gesponsord door accountantsmaatschap Bolwerk 7 http://www.bolwerk7.nl/ en kapperszaak Abdou http://www.abdoushairline.nl/

Vooraf alvast een rondje gereden van 20km om een beetje aan mijn kilometers te komen.
We hadden afgesproken om 18:30h thv het ziekenhuis en uiteindelijk hadden we een mooie groep bij elkaar van zo'n 12 man waarvan enkele oude bekenden. Het tempo zat er eigenlijk gelijk goed in, reden richting Schapenbout, Zuiddorpe, Overslag, Koewacht, Absdale, Sassing, Schapenbout terug naar St Anna. Onderweg lekker gekletst over het fietsen algemeen en materiaal en natuurlijk netjes mijn kopbeurten gedaan. Thv Schapenbout plaatste Peter Huls opeens een versnelling die ik natuurlijk moest beantwoorden, na Spui zette Abdou aan en vervolgens een vlijmscherpe demarrage van weer Peter met Guido v Acker in zijn wiel.

Ik volle bal erachteraan, ik ben niet explosief dus het kostte even moeite om er weer bij te komen en toen ik langszij kwam, brak Peter. Achteraf bleek uit mijn Rox 9 dat ik op dat moment 53km/h reed, dus het was een mooie training van uiteindelijk 45km met de groep (en 20km zelf) tegen ruim 32 km/h gemiddeld.

Vanavond nog een looptraining afgewerkt, training 7 van start-to-run.
Het was lekker weer om te lopen, beetje drukkend , maar niet veel wind.
De pas zat er lekker in en de 2 laatste series van 3 minuten voelden als vanouds, alsof het vanzelf ging, echt ervan genoten!

Ik ben hier en daar aan het informeren hoe het best te trainen voor wedstrijdrijden over afstanden van ongeveer 60km en probeer de komende maanden met die kennis een opbouwend basisschema te maken.

Het WK komt ook met rasse schreden dichterbij en ben heel benieuwd hoe de Nederlandse ploeg het er vanaf zal brengen. Ik hoop dat ze eens niet die afwachtende houding aannemen , maar er eens lekker invliegen a la Hoogerland. Ze zeggen dat alleen Robert Geesink het predikaar "wereldnivo" mag dragen, maar ik denk dat je daarmee een paar hele goede renners ernstig tekort doet en hoop dan ook dat ze dit recht kunnen en zullen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten