woensdag 1 september 2010

Beginner

Op Angelo Roelandt zijn weblog (http://www.the-21st-century.blogspot.com/) gelezen over zijn blessureleed.
Het is allemaal zo herkenbaar, we hebben allebei het probleem van heel fanatiek te zijn en we kunnen beiden anderen heel goed adviseren, alleen hebben we heel veel moeite om deze adviezen ook zelf op te volgen. Het is nu echter het tijdstip om dat wel te gaan doen en dus heb ik me voorgenomen om te beginnen als een echte beginner en het trainingsprogramma te gaan volgen van "start to run".Hier wordt je in 27 lessen begeleidt door Evy Gruyaert van 0 naar 5km.
De lessen zijn gevarieerd opgebouwd en worden begeleid dmv toepasselijke moderne muziek wat echt een kick geeft.Er is ook een tijdschrift van uitgebracht, een beetje commercieel denken kan ook geen kwaad, waar alle ins en outs staan vermeld voor de beginnend loper en voor diegene die verder willen.


De muziek voor je mp-3 kun je gewoon downloaden met Limewire.

Vandaag mijn eerste les gedaan, deze duurde in totaal 18 min en bestond uit 1 min lopen, 1 min wandelen (2maal), toen 2 min lopen en wandelen (2 maal) en als laatste 3 min lopen en wandelen. Mijn nieuwe inlegzolen dwingen vooral mijn rechter voet om goed af te wikkelen wat wel even wennen is. In het verleden is me verteld dat mijn heupbuigspieren behoorlijk kort zijn, dus ook hieraan schenk ik extra aandacht door deze voor en vooral na het trainen goed te rekken. Lekker ontspannen gelopen, tempo heel erg rustig want dat is nu helemaal niet belangerijk. Ben benieuwd hoe het morgen allemaal zal aanvoelen.

Gisteren sinds lange tijd weer eens een rondje gefietst van 45 km, de benen voelden enorm stram aan, maar na 45min ging het alweer een stuk beter. Dat moet ook wel , want aanstaande zondag ben ik 1 van de voorrijders van Ride for the Roses in Venlo. Ik werd hiervoor gevraagd door Patrick Verstraten, hij had nog een paar mensen nodig, dus Guido (mijn broer) en Marty (neef van Sonja) gaan ook mee voor de 110km. Ben heel benieuwd hoe het zal gaan, maar de sfeer zal top zijn, want 2 jaar geleden heb ik ook meegedaan in Goes en dat was 1 van de hoogtepunten in mijn sportloopbaan. Het waaide gisteren niet hard, maar het leek wel of die met me meedraaide. (een collega van me had het ook zo ervaren, dus het lag niet aan mijn ongetraindheid). Het rondje ging via Hulst naar de Sassing, Koegors naar huis.


Thv St Anna zag ik opeens olifanten, een giraf, kamelen en tijgers lopen. Dat was wel even een vreemd gezicht, maar er bleek een circus in town te zijn "Circus Belly".

Aangezien "Belly" -buik -betekent, ben ik maar snel doorgereden.

Uiteindelijk 31,5km/h gemiddeld gereden zonder me echt zeer te doen, dus zo slecht sta ik er nog niet voor. Vanavond de nachtdienst weer in en mischien morgen nog een rondje fietsen.

1 opmerking:

 1. Hoi Angelo,

  Erg verstandig om te beginnen als een echte beginner met start to run. mijn eerste loopje was iets van 35 minuten inclusief wandelen en dat is gelijk te lang. 18 minuten om te beginnen ziet er al een stuk beter uit denk ik. Lijkt me wel moeilijk om helemaal onder aan de ladder te beginnen maar ik ben het levende bewijs van hoe het absoluut niet moet. Ik lig er minimaal een paar weken uit wat lopen betreft zo slecht voelt mijn knie en vooral ook mijn heup aan. Dom, dom, dom. Met jou lijkt het wel goed te gaan komen met dit schema. Als ik weer zou kunnen starten met lopen dan ga ik jou voorbeeld maar volgen.

  Succes verder.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen