maandag 5 juli 2010

woensdag 30 juni 2010

Lekker geslapen en opgestaan met een beetje een gevoelloze knie.
Lopen ging al een stuk beter en ik beslis om mee te gaan inrijden en afhankelijk van het gevoel mee te gaan in de beklimming van de Alp.
Het inrijden gaat richting Allemont waar ik onderweg een sms-je krijg van Son dat ze een kleine aanrijding heeft gehad, dus de groep laten gaan en snel even gebeld.
Het viel allemaal gelukkig mee, zelf geen schade en alles werd al afgehandeld.

Even gewacht op de groep en samen terug richting Bourg d'Oisan waar Angelo met een klein voorsprongetje aan de Alp begon. Ik had besloten om het toch maar te proberen en om bij Michael te blijven die in voorgaande edities van de Marmotte rond de 81/2 reed en dus voor mij de man was om in de gaten te houden. Angelo was er gelijk vandoor en daarachter wij 2-en.
Mijn vader en moeder stonden in de 2e bocht om foto's te nemen en aan te moedigen. De eerste 5 bochten zijn enorm zwaar, warm en steil , maar ik vond een lekker cadans en kon lekker mee met Michael.Na bocht 12 reed ik bij Michael weg en wilde ik me toch een beetje testen door de hartslag net boven het omslagpunt te laten gaan.Thv bocht 7 zag ik de aanhang van Angelo staan met foto en filmcamera's en haalde ik Johan (schoonvader van Angelo ) in.In de verte zag ik iemand in bekende stijl klimmen, het bleek Angelo te zijn en ik had het gevoel dat ik naar hem toe reed. Het ging dan ook erg lekker.Thv bocht 3 kwam ik bij hem en leek een beetje verrast, net als ik overigens. Samen naar bocht 2 waar de fotograaf van http://www.photobreton.com/ al klaar stond om team Cervelo te ver-eeuwigen. (op de site nummer AVXC5675 invullen bij ticket).Samen naar bocht 1 waar ik 2 maal een versnelling plaatste om te zien hoe goed Angelo echt was en ikzelf natuurlijk. Ik kwam als eerste bij het fonteintje aan, op 10 meter gevolgd door Angelo.Kijk, dit had ik nodig na die baaldag van gisteren.

Uiteindelijk 58 min 12 sec gereden over de Alp , daar waar ik vorig jaar nog 1h 3min nodig had.

Achter ons Michael in 1:02, dan Eric in 1:09 (die hevig nee knikkend liet weten niet aan de Marmotte mee te gaan doen, maar daar gelukkig op terug kwam), dan Johan in 1:18 (zeer knappe tijd), dan Guido in1:23 (een gigantische verbetering tov vorig jaar en niet half zo kapot) en dan Alex in 1:32 die een staande ovatie kreeg van de hele groep. Kippevelmomentje!!!!!

Toen we allemaal boven waren , inclusief de begeleiders, lekker het terras opgedoken en onder het genot van een veel te dure maar lekker koude cola nog wat sterke verhalen doorgenomen.

Het was een hele gave dag, zo moet het zijn!

Ik ben wel zo realistisch dat ik Angelo niet zal pakken tijdens de Marmotte zelf, maar een tijd rond de 8,5 uur moet realistisch zijn.

Nu nog 2 dagen rust houden en kijken hoe de knie zich houdt!

2 opmerkingen:

 1. Hey Angelo,

  Leuk om te lezen was echt weer een gave week en de woensdag op de Alp was wederom erg leuk. Je was erg goed bezig op de alp chapeau !! Ben benieuwd naar je verslag van de marmotte. Blijft toch een bizar rondje hé en dan die hitte op de alp pfff echt niet te doen !!

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Bertje,
  Mooi verslag van jouw Marmotte en gefeliciteerd met je prestatie.Is gelukkig toch nog goed gekomen met je knie en beoogd doel bereikt.Ik vond het weer een gezellige en vooral mooie week waar ik nog lang met een tevreden gevoel naar zal terugkijken.Bij deze wil ik iedereen daarvoor nog hartelijk bedanken en dan met name Pa en Ma voor hun goede zorgen en gastvrijheid.
  Groetjes Oege

  BeantwoordenVerwijderen