dinsdag 20 juli 2010

Lance

Het is even stil aan het fietsfront:
Lance (onze doggie) is namelijk wederom geopereerd aan zijn darmpjes , want hij had wederom 2 stenen naar binnen gewerkt. Aanvankelijk dachten we dat hij zo lusteloos was agv het warme weer, maar toen hij ook zijn drinken niet meer binnen hield hebben we de alarmklokken laten luiden en zijn we snel naar de dierenarts gegaan (afgelopen woensdag). Deze herkende en onderkende de klachten snel en dus moesten we hem wederom achterlaten. Deze keer een steen in zijn dikke darm, hij ging met een betere conditie de operatie in dan de vorige, maar 2 keer zo snel achter elkaar gaat toch zijn tol eisen. De volgende dag mochten we hem komen ophalen om 15:00h en hij was nog flink versufd. Echt zielig om te zien, zo'n jong mooi, lief beest dat geen raad met zich weet. Hij moet goed rust houden, dus niet wandelen, spelen, zwemmen. Zondag stond zijn buik helemaal dik, zat vol met vocht en dat moest dus afgetapt worden dmv een injectienaald bij de dierenarts waarna hij een rompertje aan kreeg zodat hij niet aan de wond kon likken. Hij zag er wel snel uit zo, maar met dit warme weer niet echt een pretje. Maandag liep het vocht gewoon langs zijn achterpootje naar buiten, maar vanmorgen zag alles er weer goed uit en is hij weer helemaal levendig en eet als een hongerig paard. Dat mag ook wel , want zijn gewicht was gezakt van 32 kg 1 maand geleden naar 26 kg nu. Als de dierenarts nu gaat uitbreiden , kunnen ze de nieuwe vleugel naar ons vernoemen.

Afgelopen zaterdag heeft Axel (mijn neef van 12 jaar) zijn eerste wedstrijd gereden in Philippine.
Het ging om 10 rondjes van 2,5 km met een groep van 27 man (reden 8 meiden mee).
Heel de familie was er om hem aan te moedigen, er bleken zelfs 2 ooms van me bij de organisatie betrokken te zijn. De eerste ronde hing hij nog aan de staart van de groep, maar iedere ronde kroop hij dichter naar voren om de laatste ronde met 3 man breed op kop in te gaan. Daar brak zijn gebrek aan ervaring hem op, want hij werd vakkundig op de kant (gootje) gezet, maar wat een fantastische prestatie!!!! Hij werd 14e in een heel ervaren veld met een gemiddelde van 33km/h. We waren allemaal zo trots als een pauw.(de gast in het TC Sas van Gent tenue, 4e van rechts op de 1e foto)

Ikzelf heb vorige week 4 nachten gelopen en heel, heel weinig geslapen en veel problemen gehad met de omschakeling, dus weinig energie in mijn lijf.
Gisteravond toch vertrokken voor een rondje van 45km, direct na het eten. Het was nog erg warm en erg klef, maar het ging goed. Stond een beetje een gek windje dat geen enkele verkoeling gaf, het had eerder het effect van een fohn die in je gezicht blaast, ookal is het al lang geleden dat ik die zelf nodig had. Na 30km kreeg ik een beetje last van mijn eten en werd ik wat misselijk, dus wijselijk na 35km het tempo laten vieren (tot dan toe 35,2km/h gemiddeld gereden) tot thuis. Uiteindelijk 45km op de teller tegen 34km/h gemiddeld, zonder hartslagmeter gereden, lekker op gevoel. Nog 2 daagjes werken en dan vakantie, even niks doen en de boel de boel laten. Het fietsen komt even op een lager pitje te staan, maar pak ik zeker weer op na de vakantie.

1 opmerking:

  1. Hey Angelo,

    Zonde van Lance !! We hopen dat hij snel weer de ouwe is. Zaterdag vond ik het overigens heel erg leuk dat jullie er bij waren !!

    Beterschap,

    Groetjes Axel

    BeantwoordenVerwijderen