donderdag 8 juli 2010

donderdag 8 juli 2010

Gisteren de stoute schoenen aangetrokken en voor het eerst na de Marmotte een trainingsritje gedaan van 45 km. Tot aan Hulst voelde mijn linkerbil aan alsof ik een zitbeentje had gekneusd en ik op een steen zat ipv een koerszadel. De benen voelden ook nog behoorlijk stram, maar na 40 minuten ging het weer draaien en zat ik weer lekker op mijn fiets. Was dit adaptie of voelde ik mijn zitvlak gewoon niet meer? Ik zou willen dat mijn lichaam zich ook zo snel aanpaste aan de bergen met hellingspercentages van 10%, wat voor een tijd zou er dan mogelijk zijn?

Het blijkt dat de deelnemers aan de wedstrijd van de diverse cyclo's ook niet geheel schoon zijn, in het verleden is er een winnaar van De Marmotte al betrapt op doping, nu is de winnaar van de Dolomieten marathon betrapt op EPO en geschrapt uit de uitslag. Zijn de belangen ook hier dan zo groot? De Dolomieten marathon staat ook op mijn verlangenlijstje, het is de tegenhanger van De Marmotte (op de zondag in hetzelfde weekend verreden) en is geheel verkeersvrij , dit in tegenstelling tot De Marmotte , wat hier en daar hachelijke momenten oplevert.
De Dolomieten marathon is 138km lang met 4190m hoogteverschil en een ware uitdaging voor de echte klimmers. Dit jaar waren er 8798 deelnemers waarvan 158 er de finish niet haalden.
De Marmotte is 174km lang met 5000 hoogtemeters en dit jaar 7000 deelnemers waarvan er 1810 de finish niet haalden.

Er zat trouwens nog een aardig windje op de kop vanaf Hulst naar de Sassing, maar nagenietend vlogen deze voorbij om met een gemiddelde van 31,6km/h in D1 de oprit weer op te draaien.

Vandaag een ritje via DOW naar Breskens en langs de grote weg weer terug.
Weer de eerste 40 min gereden als een betonmolen, maar dan kwamen de beentjes weer los en was de cadans terug. Geen hartslagmeter aangedaan, maar gewoon lekker op gevoel gereden.
Tot aan Breskens de wind op de kop. Zo uitgestorven dat Breskens was in de winter en het voorjaar , zo levendig is het nu. Natuurlijk weer veel auto's met het Duitse kenteken aanwezig.
Jammer dat de droomfinale tegen Duitsland geen doorgang vindt, maar Spanje is een mooie vervanger en tegenstander van formaat. Toch gaaf die oranje gekte. Waarom niet wat vaker die eensgezindheid ipv onverdraagzaamheid? Het wordt wel tijd om van de generatie 1974/1978 af te komen als we terug blikken op de diverse WK/EK's. Laat ze nu maar eens de zoete overwinning proeven, dan is onze generatie (de patatgeneratie) wel mooi getuige geweest van een EK en WK titel, mooi voor later achter mijn rollator als ik nog mijmer over mijn eigen sportprestaties. Uiteindelijk 62 km op de teller tegen 31,9 km/h gemiddeld.
Vanmiddag lekker naar de Tour kijken en morgen weer de harde werkelijkheid van d'n arbeid.

1 opmerking:

  1. Als je nog een chauffeur zoekt voor de rit naar de Dolomieten, dan heb je die nu gevonden. Ik ben er al een aantal keer op wintersport geweest, het is daar echt geweldig mooi.
    Succes met je benen,
    Ciao,
    Patrick

    BeantwoordenVerwijderen