woensdag 2 juni 2010

Powertraining

Vandaag eigenlijk in de middag, maar vanwege het mooie weer en de mogelijkheid tot het gebruik van de stelling van mijn buurman om beplating van ons huis schoon te maken, lekker gesnipperd. Vandaag stond er een krachttraining op het programma op de Tacx.
Dus vanavond na het eten, de Tacx buiten op het terras opgesteld, de mp-3 van Sonja gepakt en eerst lekker een kwartier in D1 met een frequentie van 105rpm opgewarmd.
Daarna flink wat weerstand erbij gegooid tot mijn hartslag hoog D2/laag D3 zat, de trapferquentie ging naar 70 rpm, wat voor mij een lekkere trapfrequentie is bij een hoge weerstand als bij het beklimmen van bv De Galibier.
Als sporter moet je je uitdaging visualiseren, De Galibier kwam terug op mijn netvlies en met wat inlevingsvermogen waande ik me op Plan Lachat met mijn blik gericht naar de top.

Dat wordt voor mij straks een belangrijk ijkpunt om te zien of ik op koers lig.
Volgens het tijdschema dat te vinden is op de webpagina van http://www.zitvlees.nl/ moet ik daar doorkomen na ongeveer 5h50min, waar ik vorig jaar na 6h07min door kwam.
Wel een prachtig uitzicht als je eenmaal op de top staat:Na 20 min nog wat weerstand erbij gedraaid en hartslag in D3 gebracht, ik zweette als een otter dus het gevoel van vorig jaar werd alleen maar versterkt.
Mijn benen begonnen al aardig te branden, maar het doel was 45 min weerstand training.
De muziek werd mijn motivatie en op onderstaande deun en tekst verlegde ik mijn gedachten van mijn benen naar het genieten van een mooie training:

Na 45 min buffelen nog 10 minuutjes uitgetrapt tegen een hoge frequentie van 130rpm en met een voldaan gevoel de Cervelo nog een beetje schoongemaakt voor een D1 ritje van morgen.

1 opmerking:

 1. Hey Angelo,

  Lekker gereden !!
  Het moet inderdaad een heerlijk gevoel zijn als het zo goed gaat.

  Veel succes verder!!

  Groetjes Axel

  BeantwoordenVerwijderen