dinsdag 29 juni 2010

On y va

27 juni 2010, een datum waar ik lang naar uit heb gekeken, we vertrekken naar De Marmotte.
Om 4:30h werd ik gewekt door Son, ik vroeg me af waarom ik zo vroeg moest opstaan, maar toen kwam ik uit de twilight zone en besefte me dat we vandaag vertrokken.
Om 5:00h de kids gewekt, want ze wilden ons graag uitzwaaien.
Nog even ontbeten en een bakkie pleur gedronken en dan met mijn fiets naar Guido en de laatste spulletjes om in te laden.
5:15h, het was zover, na een stevige knuffel met de kids en Son.
Toch een raar idee om een hele week weg te zijn van mijn gezinnetje, ik ga ze zeker heel veel missen. Het is natuurlijk fantastisch dat Son mij dit gunt, ze staat er tenslotte toch een hele week alleen voor: werken, de kids, het huishouden, de hond en de zorg voor een gehandicapt konijn.
De reis ging heel voorspoedig, na een lastig begin waar de rondweg van Gent richting Lille afgezet bleek en we dus maar via Luxemburg zijn gereden. Onderweg om de paar uur gestopt om te picknicken (wat ik als kind al fantastisch vond om te doen) en te wisselen van chauffeur.
Na 1050km kwamen we om 15:30h aan op de camping waar het fantastisch weer was en er een heel leuk weerzien was met onze ouders die al 2,5 maand weg waren.

De pipokeet die we gehuurd hebben zag er ook fantastisch uit, spiksplinter nieuw en nog behoorlijk ruim.
De spullen even uitgeladen en een bakje koffie met gebak bij onze ouders onder het genot van de vele reisverhalen die al naar boven kwamen. Wat hebben zij een fantastische reis achter de rug zeg! Natuurlijk ook even naar het thuisfront gebeld dat we goed waren aangekomen. 's Avonds lekker eigen gebakken frietjes gegeten bij onze ouders, want we hebben namelijk all-inclusive gekregen van ze, dus dat is de komende week leven als een prof.
Na het eten nog even langs Angelo Roelandt en Eric Cardon geweest om af te spreken voor de volgende dag voor een gezamelijke rit. Guido zijn Kuota schakelde niet zo lekker en dus even na laten kijken door Eric, bleek dat zijn shifter niet oke was, maar dit werd hartstikke goed opgelost door Eric, alleen de volgende dag een nieuwe versnellingskabel halen en alles weer oke. Terug op de camping kwamen we nog een Terneuzenaar tegen, we kenden hem nog niet, hij heet Alex en wilde ook wel met ons mee de volgende dag. De volgende dag dus samen een rit gepland op de col d'Ornon. Ben zeer benieuwd hoe ik ervoor sta!
's Avonds rond 23:00h ons mandje in na een bewogen dag.

2 opmerkingen:

  1. Leuke hut, alleen mamaloe en dikke deur ontbreken nog. Is er ook een ezel bij??
    Ziet er geweldig uit, en meer moet dat niet zijn.

    Veel succes aanstaande zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen