woensdag 23 juni 2010

Laatste training voor D-day

Gisterenochtend de laatste training voor De Marmotte afgewerkt, een rustig ritje in D1 van 55km. De zon scheen volop en de weersvooruitzichten voor De Marmotte zien er erg goed uit, zo'n 23C met weinig wind, dus daar zal het hopelijk niet aan liggen.
Het afgelopen half jaar zat De Marmotte al steeds in mijn hoofd, maar nu begint het zelfs ook te kriebelen, gewoon gezonde spanning. In mijn gedachten heb ik hem al 100 keer gereden, goed over nagedacht wat ik anders moet doen dan vorig jaar toen ik er onbevangen in ben gevlogen niet wetende wat me te wachten stond.Ik ben toch niet iemand die rustig aan kan doen, toen ik nog 800meter loper was en dat jaar niet verder had gelopen dan 5km heb ik meegedaan aan de trimloop Terneuzen-Grauw van 27km lang. Gewoon uitlopen voor de ervaring zat toen al niet in me, nee eerst een halve dag gewerkt (van 7:00h-11:00h), naar huis voor een bak koffie en een peperkoekje en gauw naar de start waar ik na het startschot er gelijk tussenuit kneep met 2 anderen. Thv Kloosterzande lag ik alleen op kop met 3 minuten voorsprong, maar toen ging het licht uit en al wandelend/strompelend/dribbelend kwam ik tenslotte als nr 9 over de finish.
Nooit spijt van gehad, voor hetzelfde geld had ik het wel gered.Ik zal nu wel een beetje proberen te doseren ,maar ik moet een streefdoel hebben en dat is in de 1e plaats GOUD, hiervoor moet ik binnen 9h15min finishen, wat mijn tijd betreft ben ik heel gelukkig als ik na 8h30min finish en alles sneller schiet mij naar de 7e hemel. We zullen zien, ik heb er veel voor gedaan/gelaten, mijn gezinnetje heeft me max. ondersteund en meer kan ik niet doen.
Net mijn Cervelo weggebracht voor de laatste aanpassingen en zo meteen mijn spulletjes alvast klaar leggen. Zondagochtend vertrekken we, leuk om onze ouders weer eens te zien na 2,5 maand, we zullen veel bij te kletsen hebben en ook zij zullen 3 juli gespannen als een veer zijn om ons wel en wee. Mijn trainingsrondje echt super relaxed gereden, beetje lopen pielen met mijn telefoon voor de muziek, maar ik voelde wel dat mijn lichaam toe is aan rust en dat ga ik nu ook doen. Lekker bijkomen en supercompenseren om vervolgens op 3 juli het beest los te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten