maandag 14 juni 2010

De laatste loodjes.

Zaterdagochtend was mijn hartslag weer op het oude nivo van 44bpm en durfde ik het weer aan om de training terug op te pakken. Een rustig rondje van 45km in D1 was het idee, maar vanwege de wind en het toch nog niet helemaal fit zijn, kwam mijn hartslag op het randje van D1-D2. Mijn benen voelden heel goed aan, maar het leek of ik te weinig lucht kreeg, waarschijnlijk veroorzaakt door de pollen, want wel meer mensen hebben daar nu last van.Ik heb toch steeds een lusteloos gevoel over me, waar ik een enorme hekel aan heb, want ik ben normaal best energiek en lustig.
Uiteindelijk dus 45km gereden tegen 30,9 km/h gemiddeld tegen een gemiddelde hartslag van 140bpm.
Ik maak me overigens geen zorgen over mijn vorm tav De Marmotte, ik heb de afgelopen maanden goed getraind en geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren, het gaat nu nog even om "de puntjes op de i", maar dat komt de komende week wel goed.
Zaterdag reden ze trouwens in de Dauphine Libere tegengesteld De Glandon (dus waar wij afdalen, gingen zij omhoog en vice versa) en eindigden ze op De Alp. Leuk om te zien en ik heb dan ook op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens de prachtige finale tussen Contador en de "meesterknecht" van Armstrong, Jani Brajkovic.

Zondag (gisteren) moest ik weer in de nachtdienst, 's morgens naar de start gekeken van de Delta Tour in Terneuzen en 's middags naar de doorkomsten over de rondweg thv Ter Schorre. Mooi materiaal hebben die mannen toch, maar ik zou mijn Cervelo met niemand willen ruilen!!!


Eerst moesten de mannen nog de startlijst tekenen waar ze nog werden onderworpen aan een kruisverhoor door de speaker die ook vond dat ze "zo lief keek", maar hiermee dan de ronde miss bedoelde.

De uiteindelijke start vond plaats vanachter de auto van de wedstrijdleiding over de rondweg naar de sluizen, een mooi gezicht zo'n peleton vol met gasten waar we de komende Tour vast nog van gaan horen , met name van Lars Boom en zijn collega's.


's Avonds nog een krachttraining gedaan op de Tacx van 10 min inrijden gevolgd door 45 min rond mijn omslagpunt van 163bpm (oplopend tot 168bpm) tegen 75-80 rpm's en 5 min uitrijden.
Ik zweette als een otter (vast al dat luie zweet van afgelopen week).
De benen voelen vandaag (maandag) goed, helemaal geen last van de training van gisteren.
Vannacht nog 1 nachtdienst en dan lekker weekend met nog een paar mooie trainingen gepland om volgende week weer af te bouwen en mijn fiets klaar te maken voor "my biggest challenge of them all".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten