woensdag 19 mei 2010

krachttraining

Gisteren weer een training gedaan met de nadruk op kracht.
Om 08:15h vertrokken langs de zeedijk richting Perkpolder en onderweg een paar keer de zeedijk op en af gereden, hoogste stijgingspercentage gemeten was 4%.
Na 45 minuten, thv Terhole, begonnen aam mijn krachtblokken van respectievelijk 4-6-8-10-8-6-4 minuten met telkens de helft van de tijd rust in D1 (dwz 2-3-4-5-4-3 min D1).
De krachtblokken hielden in dat ik op mijn zwaarste verzet reed, uiteindelijk met een cadans van 70-75 rpm en hartslag randje D2-D3. De relatieve rustpauzes in D1 tegen een cadans van 90 rpm. Het rondje ging dus via de zeedijk naar Perkpolder-Terhole-Hulst-Axel-Sassing-Westdorpe-Sas van Gent-brug van Sluiskil-Zaamslagveer-Axel-Koegorspolder naar huis en was 93 km lang.
De krachtblokken gingen goed, maar de laatste 4 minuten stond er toch behoorlijk spanning op de benen, ik merk dan ook dat de limiet waar ik dan tegen loop mijn kracht-uithoudingsvermogen is en niet mijn hartslag, wat natuurlijk vrij normaal is op het vlakke.Maar ik denk dat daar nog wel aardig wat winst te boeken is de komende tijd.
Gemiddelde hartslag uiteindelijk 137bpm en snelheid 31,7km/h.
Vandaag de Tacx van Marty opgehaald (fietsmaat tijdens de AGR)om zo thuis nog wat specifieker op kracht te kunnen trainen.
Vandaag nog een hersteltraining gedaan van 30km tegen 27,7km/h gemiddeld.
Was gewoon genieten om zonder inspanning een beetje kris-kras door de polder te peddelen, herstelzone is voor mij onder de 122 bpm en dat is ruim gelukt en gem. was 115bpm.

Zwarte fietsschoenen zijn een beetje uit de mode en omdat ik graag iets van overschoenen aan heb, heb ik witte lycra overschoenen van Castelli aangeschaft:


Al fietsend ziet het geheel er als volgt uit:

Ik kan daar zo blij als een kind mee zijn, de benen voelden trouwens heel goed aan en om zo als een echte toerrijder rond te rijden is echt genieten!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten