vrijdag 21 mei 2010

Duurrit in D2

Gisteravond eigenlijk een ritje met de club gepland, maar omdat ik wat aan de late kant was en bovendien eigenlijk een rit in D2 (139-154bpm) wilde doen, besloten om in mijn alleentje een rondje te rijden van zo'n 70km. De rit ging via de zeedijk naar Perkpolder, over Terhole naar Hulst, St Jansteen, Koewacht, Zuiddorpe, Westdorpe, Sas van Gent, via de sluizen naar huis.

Er stond een stevige wind (kracht 4) en onder de zeedijk zat een zgn dwarrelwind.
Een wind die continu draaide en aangezien ik het eerste 1/2 uur nooit lekker rond draai, zat ik maar een beetje te harken.
Gelukkig kwam ik daarna lekker op stoom en draaide de benen goed rond en voelde ik de kracht terug komen. Heel de weg mijn hartslag goed in de zone kunnen houden en gemiddeld kwam die dan ook uit op 148bpm.
In de polder kwam ik diverse jonge meiden tegen die ook alleen aan het trainen waren of achter de brommer aan het rijden waren, maar de Junioren 3 daagse is meen ik alleen voor jongens.
Uiteindelijk in totaal 74 km gereden waarbij ik de laatste 4 km heb uitgebold, 70km ervan gingen tegen 33,7km/h gemiddeld en met dat resultaat in D2 ben ik uitermate tevreden.
De vorm komt er langzaam aan, wel moet ik mijn lange duurritten onderhouden en goed plannen (waarschijnlijk komende donderdag weer) en me focussen op mijn hartslag en niet op mijn snelheid, tenzij als test bedoeld.
Mijn zoon kreeg gisteren zijn nieuwe Ajax tenue binnen, ja de appel valt niet ver van de boom en hij aard naar zijn vaartje betreft het soigneren.


Ik liep vroeger ook altijd in een Adidas tenue-tje rond, bestaande uit een shirt,broek en kousen op elkaar afgestemd en toen ik later ging hardlopen in outfit van Asics. Morgen, indien ik tijd heb, nog even naar de tijdritten in Axel kijken, mooi om te zien hoe die jonge gasten ervoor gaan en hoe hard ze wel niet rijden, maar ja er zijner dan ook al diverse wereldtoppers uit voort gekomen.
Wat te denken van Tom Cordes, Servais Knaven, David Rebbellin, Andreas Klier, Leon van Bon, Koos Moerenhout, Martijn Maaskant, Tom Boonen, Matti Breschel enz enz.
Hopelijk zondag nog een rit van 3 a 4 uur in D1 om een mooie trainingsweek af te sluiten.

1 opmerking:

 1. Hey Angelo,

  Mooi tenue van Kenzo !!
  Ik ben net nog wezen fietsen, en zag de jongens van de 3-daagse ook fietsen.
  Nog veel succes verder !!

  Groetjes Axel

  BeantwoordenVerwijderen