zaterdag 1 mei 2010

Clubtraining

Afgelopen donderdag meegedaan aan mijn eerste clubtraining van dit seizoen.
Een halve snipperdag genomen zodat ik thuis nog een beetje kon karweien en op tijd het eten klaar had, want rond 17:30h wilde ik vertrekken naar Sas van Gent waar vanaf de Rabobank om 18:15h werd vertrokken.
Zo gezegd zo gedaan en in een rustig tempo naar Sas gepeddeld tegen 29km/h gemiddeld en onderweg nog een beetje gevochten met de afstelling van mijn achterderailleur, wat ik gelukkig nog op tijd in orde kreeg.
Ik was als eerste op de afspraak en al gauw volgeden er nog 6 stuks waarvan ik de meesten niet kende, dus me even voorgesteld wat het ijs al snel brak.
Toen we stipt op tijd vertrokken richting Sluiskil kwamen er nog 4 man bij, dus met een mooi groepje op pad waarbij om de 5km de kopbeurten afgewisseld werden. Het begon al wat meer te waaien, maar het tempo ging toch alweer richting de 36km/h met de wind op kop en de benen begonnen al een beetje te verzuren. Ik ben een slow starter en na een half uurtje had al nergens meer last van en begon het lekker te draaien. Ik reed naast Jan, die vertelde dat hij vnl hardloper was en tijdens onze kopbeurten versnelden we tov elkaar zonder iets te laten blijken. Een beetje elkaar aftasten hoort er ook bij. Onderweg leuk gekletst, met zo'n groep rijden heeft ook een sociaal karakter. De route was een beetje aangepast ivm wegwerkzaamheden in de Lovenpolder, maar uiteindelijk kwamen we weer op bekend terrein uit. De lucht werd gaandeweg donkerder en ik vreesde al dat we het niet gingen droog houden. Thv De Valcke in Sas van Gent bedankte ik de mannen en reed rechtdoor richting het kanaal en Peter Jansen, die ik nog ken uit mijn hardlooptijd, kwam met me op rijden, hij moest naar Sluiskil dus kon mooi een stuk mee.
We hielden het tempo er lekker in en thv Sluiskil kwam opeens Alex den Hamer naast me rijden.
Hij is ook lid van de club en tevens oud Sassenaar en oud collega. Ik heb eens samen met hem in een tentje gelegen toen we de Claude de Criquelion gingen rijden en toen samen heel veel lol gehad. Uiteindelijk reed ik rond 20:15h onze straat weer in toen het net begon te druppelen.
Toch weer een mooie training gedaan tegen een tempo die je alleen niet zo snel rijdt.
80km tegen 31,3 km/h gemiddeld, wat wilt zeggen dat we het clubrondje van zo'n 46km tegen 33 km/h gem gereden hebben.gem hartslag over het rondje was 138bpm (hoog D1), maar de kopbeurten waren intensief en dat wilde ik ook, meer tegen hogere intensiteit rijden, te beginnen met korte blokken. Ga zeker nog vaker naar de club als mijn rooster het toelaat.
Dinsdag a.s. vertrekken we voor 11 dagen naar Canet en Roussillon in Zuid Frankrijk.
hebben daar een mooie stacaravan gehuurd en hoop daar ook nog een beetje te kunnen trainen en vooral bij te slapen.

1 opmerking:

  1. Heej Angelo,

    Goed om te horen dat het zo goed gaat. Nog veel plezier om vakantie !! Het gaat goed met Snuffie en Hummer.

    Groetjes van ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen