zondag 16 mei 2010

10 mei klimtraining Madeloc

Lekker uitgeslapen tot 09:15h , was van plan om vroeg op te staan , maar had slecht geslapen , dus wekker uitgezet.Na het ontbijt, Nikki zorgt iedere ochtend voor vers stokbrood en croissants voor de liefhebbers, om 10:30h vertrokken met de auto naar Argeles sur Mer om daar de bergen in te trekken voor een mooie klimtraining. Om 11:00h op de fiets naar Collioure waar ik begon aan de Tour Madeloc, een klim van 5km tegen 7% gemiddeld en daarna zou ik wel zien hoe verder.

Onderweg nog 2 Nederlanders ingehaald. Nederlands is momentel toch de voertaal in deze streek en je hebt dus meer succes met goedemorgen!, dan met Bonjour!
Het begin van de klim ging niet echt lekker, last van mijn hamstrings door het voetballen met Kenzo de vorige dag. Het is een mooie klim en na 5km kwam ik op een splitsing, rechtdoor richting Port- Vendres en rechtsaf richting Balcon Madeloc, wat volgens mij dus het hoogste punt moest betekenen, dus hiervoor gekozen en de klim dus verlengd met nog eens 4km met pieken tot 10% en op de top in de volle mist. Het klimmen ging steeds beter en ik vond dan ook een lekker ritme.
Vanaf de top een mooie afdaling ingedoken richting een dorp dat later Banyuls –sur- Mer bleek te zijn. Daar aangekomen even iets gedronken en gegeten en omgekeerd terug naar de top.

Vanaf daar weer afgedaald naar eerder genoemde splitsing en nu de afslag naar Port -Vendres genomen.
Tijdens de afdaling een prachtig uitzicht op de baai van Port-Vendres , er zat nog iemand in de berm dit vast te leggen op een schildersdoek. (gaaf he?). In Port-Vendres zat ik bijna op de autoweg, maar aangezien ik hier al eens eerder was geweest bedacht ik dat ik door het oude centrum moest om in Collioure uit te komen. Zo gezegd , zo gedaan en al snel zag ik het torentje van de haven al weer staan. Gauw nog een paar foto’s gemaakt en intens genoten van dit prachtige uitzicht.

Daarna nog 1 maal het rondje gereden via Port-Vendres en dan weer terug naar Argeles-sur-Mer , naar de auto.
Uiteindelijk 69km gereden in 3 uur met ongeveer 1600m hoogteverschil en 28km klimmen.
De benen voelden uiteindelijk heel goed en ik heb ze af en toe goed getest.
De stukken tegen 7 a 8% gingen rond de 13 a 14km/h, wat ik vorig jaar absoluut niet haalde.
Wel jammer dat ik deze trainingen niet vaker kan doen, ik weet zeker dat er dan veel meer mogelijk zou zijn.
Hopelijk kan ik komede week nog een paar keer zo trainen, maar de weersverwachtingen zijn slecht, dus ik verwacht er niet teveel van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten