vrijdag 2 april 2010

spanning

Gisteren (donderdag) een halve snipperdag genomen om de benen nog een beetje op spanning te zetten. Ik heb afgelopen week bewust een stapje terug genomen, maar weet dat ik beter rijd als er een klein beetje spanning op de benen staat, geheel ontspannen werkt niet voor mij.
De weergoden werkten afgelopen dagen niet echt mee en ook gisteren zag het er in de eerste instantie niet goed uit, maar tegen 10:30h begon het op te klaren en gaf ik mijn wacht over aan een collega Zodoende om 10:45h vertrokken op de R3 vanaf mijn werk langs de zeedijk richting Breskens . Ik had gelijk de wind vol op de kop en had al besloten om mezelf geen zeer te doen vandaag, gewoon lekker 4 uurtjes op gevoel rijden. Ik ging dus via Hoofdplaat, Nummer 1, Breskens, Groede, Nieuwvliet (waar de campings alweer druk bevolkt werden door onze oosterburen), Cadzand, Retranchement, Sluis. Vanaf hier kreeg ik de wind na 2 uur tegenwerking in de rug. In Oostburg nog even drinken aangevuld bij het benzine station en verder richting Waterlandkerkje, Ijzendijke, Biervliet, Braakman. Hier ongeveer de tijd ingeschat die ik nog nodig had en hoe dan aan 4 uur te komen en dus rechtsaf richting Philippine, door de polder naar Sas van Gent en langs het kanaal en de sluizen naar huis. Toen ik de Robijnboog inreed stond er 3:55h op de klok dus nog een extra rondje door de wijk om de 4 uur vol te maken. was heel tevreden over het gevoel in de benen, voelden sterk aan, alleen een beetje moe overall vanwege de 2 slechte nachten die ik achter de rug had. Ik word nou eenmaal altijd een paar keer wakker als ik in de ochtenddienst zit en gisterochtend was ik al wakker vanaf 4:00h. Uiteindelijk 106km op de teller tegen 26,6 km/h gemiddeld, lijkt niet hard, maar de wind was weer geschikt om te zeilen dan om te fietsen.
Gisteravond nog gezellig een uitje gehad met de ploeg bij Toversluis in Sluis, lekker wokken en bowlen waar het competetieve element natuurlijk weer niet ontbrak. Vandaag een vrije dag, fiets poetsen en alles even nalopen en de spullen klaar leggen voor mijn eigen hoogmis van morgen, de Ronde van Vlaanderen!

Lees net dat Pozzato niet zal deelnemen zondag, daarmee valt 1 topfavoriet en geweldig stylist weg. Topfavorieten zijn Tom Boonen, Fabian Cancellara en Antonio Flecha, maar hoe staat Stijn DeVolder ervoor? Ik denk dat hij verstopperte aan het spelen is, in een interview met hem legt hij de kaart bij Boonen, maar ik denk dat dit valse bescheidenheid is van een zeer ondergewaardeerde topwielrenner uit Vlaanderen. Ik hoop dat de Nederlandse inbreng groot zal zijn met een Hoogerland, Langeveld en Boom. Lance Armstrong zal in ieder geval wel van de partij zijn.
Het wordt in ieder geval een mooi wielrenweekend met tevens de doop van Guido over zo'n grote afstand en ik hoop dat hij vanaf morgen ook besmet zal zijn met het virus van Vlaanderen's Mooiste.

Hier nog een link naar een filmpje van de verkenning van het parcours door Quick Step:

Het Nieuwsblad - VIDEO: Tom Boonen verkent de Ronde

1 opmerking:

 1. Hoi Angelo,

  Succes morgen hé en Guido natuurlijk ook. Wie weet treffen we elkaar nog ergens maar dan zal je wel heel hard moeten rijden, ik rijdt namelijk de 156 km en verwacht rond 8 uur te starten samen met mijn schoonvader.

  Geniet ervan !!!!
  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen