zaterdag 6 maart 2010

Verzekeringen

Vanmorgen (zaterdag) uit de nacht gekomen (moest maar 1 nachtje, laatste lekker gesnipperd), eerst Lance uit gelaten en om 7:30h mijn mandje ingedoken waar ik gisterochtend om 9:15h uit was gekomen. Gek genoeg viel ik na 22,5 uur nog niet in slaap en pas nadat Son opgestaan was om 8:00h , lukte het me om in die welbekende diepe put te vallen.
De wekker had ik gezet om 12:00h omdat ik vandaag nog een lange duurrit wilde maken.
Ik werd om 10:00h alweer wakker, om 10:30h weer en om 11:30h maar opgestaan.
Weer eerst Lance uit gelaten, iets gegeten en om 12:50h vertrokken voor een duurrit van uiteindelijk 5:15h, bestaande uit 2 trainingsrondes via St Jansteen en Zelzate.
De opdracht was om heel de training in D1 te rijden, wat resulteerde in snelheden van wel 22 a 23 km/h!!! met de wind op de kop. De benen voelden heel goed aan, natuurlijk wel een beetje een moe gevoel algemeen, maar dat was logisch.
Halverwege proviand ingeslagen bij de benzinepomp op St Anna. Thv van een afslag waar je links naar Overslag gaat en rechts richting Zelzate, wilde er een auto mij inhalen, hij zat al naast me toen er een tegenligger kwam met als resultaat dat ik op 1 centimeter na werd aangereden.Ik moest vol in de berm en in de remmen om een aanrijding te voorkomen. In een flits zag ik mijn carbonneke al in stukken vliegen.
Hevig gebarenden en scheldend lieten zij mij achter, ik was echt even een moment ontoerekeningsvatbaar, er ging een schakelaar om in mijn hoofd. Ze hadden op zijn minst even een verontschuldigend gebaar kunnen maken.
Toevallig had ik van de week al eens gekeken naar het verhogen van de dekking van mijn fietsverzekering, vanuit de club ben ik standaard verzekerd tot €1000,-, maar dat gaat de lading niet dekken, dus die dekking nu maar opgehaald naar €3500,-.
Een mens is voor verschrikkelijk veel dingen verzekerd:

Levensverzekering, ongevallenverzekering, ziektekostenverzekering,opstalverzekering, glasverzekering, doorlopende reisverzekering, autoverzekering, fietsverzekering,
begrafenisverzekering.... Waarbij de laatste de enige verzekering is waarvan je zeker weet dat die eens uit moet keren. Met al die verzekeringen ben je wel veel tegen zaken verzekerd, maar nog steeds van weinig verzekerd.

In Sas van Gent was het weer raak, een automobilist ziet mij over het hoofd, maar ik had al gezien dat hij niet naar mijn kant keek, dus weinig aan de hand en een verontschuldigend gebaar van de automobilist, zo kan het dus ook.
Ik stel me altijd nogal kwetsbaar op op de fiets, ga ervan uit dat ze me niet zien en geen rekening houden met mijn snelheid. Alleen als een groep fietsers me niet voorbij laat, dan wordt ik iets assertiever.

Uiteindelijk dus na 5:15h weer thuis, lekker gefietst en gemiddelde hartslag 138 bpm.
Totaalafstand 130km. Zal vanavond wel licht comateus zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten