donderdag 18 maart 2010

Mission accomplished

Zoals ik gisteren al had aangekondigd had ik vandaag maar 1 opdracht en dat was een lange duurrit in D1 rijden. Toen ik vanmorgen wakker werd, kon ik maar aan 1 liedje denken:


Mijn lichaam en geest waren absoluut nog niet toe aan een sportieve inspanning, wel een lekker tukkie gedaan, maar slaaptekort van 2 dagen haal je niet zomaar even in gedurende 1 nacht.
Toch de benen over de rand gezwaaid en na het aankleden (1 keer in je onderbroek over straat rennen is genoeg in je leven) eerst Lance uit gelaten, daarna met z'n allen ontbeten en toen de kids en Son vertrokken waren voor hun plichtplegingen, omgekleed en om 8:30h vertrokken voor een lange duurrit. Het beloofde vandaag een mooie dag te worden, dus korte broek aan en onder het shirt de mouwstukken die gedurende de dag afgestroopt zouden worden. Er stond wel weer een stevig windje van kracht 3, die later op de dag zou overgaan in een behoorlijke stijve bries van 4 a 5. Het rondje ging via Hulst-St Jansteen-Koewacht-Zuiddorpe-Zelzate-Sas-sluizen-St Anna-Zaamslag, dit rondje 2 maal en dan vanaf Zaamslag naar Absdale-Axel-Spui-St Anna-huis. De hartslag in D1 houden ging heel goed tot het laatste rondje waar ik de wind vol op de kop had en nog maar 20km/h reed, de hartslag ging even naar 142 (max D1 is 138bpm), maar daarna had ik hem weer snel onder controle.

Onderweg kom ik regelmatig bordjes tegen van prive-weg en op de radio hadden ze het ook over bescherming van iemands privacy, maar wat is nu "prive ?"

Het recht op privacy wordt ook wel omschreven als het recht om met rust te worden gelaten. Privacy is een ruim begrip, het gaat onder meer om de bescherming van persoonsgegevens, de bescherming van het eigen lichaam en van de eigen woning, de bescherming van familie- en gezinsleven, en het recht vertrouwelijk te communiceren via, brief, telefoon, e-mail en dergelijke. Privacy betekent dat men dingen kan doen zonder dat de buitenwereld daar inbreuk op maakt of zelfs weet van heeft.

In de huidige tijd is privacy bijna een vies woord, door de aanwezigheid van E-mail, Hyves, Facebook, Skype, het internet zelf, webcams , mobiele telefoon enz. liggen je gegevens zo voor het grijpen en op straat. Kijk maar wat er gebeurt met de dader van de moord op Milly, zijn gegevens en talrijke foto's waren in no-time te verkrijgen. In dit geval heb ik daar geen moeite mee, maar als je onjuist beticht zou worden van iets, heb je een groot probleem en is er geen houden meer aan. Dmv van mijn weblog krijgen mensen ook inzicht in mijn dagelijks leventje, maar ik hoop wel dat hier geen misbruik van gemaakt wordt. Zo zie je maar weer, ieder voordeel heeft zijn nadeel , zoals Cruijf altijd zegt. Het is maar hoe we met elkaar omgaan. Ik moet zeggen dat het fietsvolk dat ik tegen kom, niet de meest gezellige en vriendelijke types zijn. Ik vind het altijd mooi dat mensen sporten en zeg altijd even gedag of een knikje, maar ik denk dat zeker 90% van mijn collega's stuurs voor zich uit blijft kijken met een houding van "zie mij nou eens".
Jammer, want het kan allemaal zoveel leuker.

Een voordeel van het feit dat ik zo zit te mijmeren op mijn carbonneke, is dat de tijd dan lekker snel gaat. Om 14:35h rijd ik mijn oprit op, na een paar rondjes door de buurt te hebben gereden.
Ik had me namelijk voorgenomen om mijn rit vandaag 6 uur te laten duren, maar na 5h en 55 minuten reed ik de Robijnboog in en dat kan natuurlijk niet!!!! 6 uur is geen 5h59min en 59 sec!!
Noem me gek, noem me wat je wilt, maar zo zit ik in elkaar en uiteindelijk na precies 6 uur klik ik de pedalen los. Totaal 163km a 27km/h gemiddeld met een gemiddelde hartslag van 135bpm.
Mission accomplished en morgen met de Cervelo naar Serpenti voor een nieuwe cassette en ketting en verder RUST.

1 opmerking:

  1. Hoi Angelo,

    That`s the spirit gewoon door gaan tot er exact 6 uur verstreken zijn. Mooie training Angelo want er stond toch weer een zeer stevige wind vandaag.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen