donderdag 11 maart 2010

Gold!!!!!!!!

Gisteren, woensdag, een P-dag.
Een P-dag is een dagdienstdag van 8:00h tot 16:30h en deze dagen worden over het algemeen volgpropt met trainingen en werkvergaderingen.
Wij lopen het zgn 2-2-2 rooster , echter DOW vond het nodig om per jaar 15 P-dagen in te roosteren waardoor het een P-2-2-2 rooster werd, waar de meesten onder ons niet echt enthousiast van worden. Gisteren moest ik ook naar de medische dienst voor mijn 2-jaarlijkse APK-keuring. Deze houdt in dat je bloed en urine onderzocht worden, een longfunctietest (waarbij je zo hard en lang mogelijk moet uitademen en inademen door een look a like van een wc-rol), een hartfilmpje (voor de senioren onder ons van boven de 40 lentes jong), je gewicht wordt bepaald evenals je buikomtrek (ik viel ruimschoots binnen de curve), je lengte (ik was 1 centimeter gegroeid tov 2 jaar geleden, ik hoop dat ik ook als wielrenner gegroeid ben), een oogtest (leesbril was nog niet nodig) en een gehoortest (mijn gehoor is wel selectief, maar vertoont nog geen slijtage) en mijn bloeddruk werd gemeten. Deze laatste was iets te hoog, maar dat was nog van de aanvaring die we gehad hebben met de spoorwegbeambte die Sonja een boete wilde opleggen voor het onbedoeld zwartrijden met de metro in Amsterdam.
Het zonnetje scheen, dus ik had al snel besloten dat ik deze dag niet uit ging zitten. Dus na de keuring lekker naar huis (12:00h) om samen met mijn gezinnetje te eten en daarna lekker te gaan fietsen. Om 13:40h vertrokken voor een duurrit van uiteindelijk 4 uur, puur op gevoel en zonder oog voor de hartslagmeter. Het leek zulk mooi weer, maar wat waaide het gigantisch hard!!! Het was windkracht 5 en de 8 graden Celcius voelden aan als 3 graden Celcius onder nul. Mijn rondje ging via Hulst-St Jansteen-Koewacht-Zuiddorpe-Sas van Gent (waar 3 man in mijn wiel wilden gaan zitten, dus het tempo zodanig opgevoerd dat ze moesten lossen (altijd een lekker gevoel))- brug van Sluiskil, naar Zaamslag voor een korte pauze zodat ik even mijn dochter kon zien paardrijden en even iets drinken met mijn vrouwtje. Na 10 minuten weer op het carbonneke gestapt voor het rondje naar Hulst-St Jansteen-Koewacht-Zuiddorpe-de Sassing-Schapenbout-huis. Totaal 108 km, waarvan ruim 60km met tegenwind gereden en dat na een nachtrust van 5 uur, dus de kaars was ver uit. Wel geprobeerd om met name de tegenwind stukken met hoge trapferquentie te rijden, wat goed gelukt is (105-110rpm), de gem. hartslag was uiteindelijk 147 bpm en gem cadans 102 rpm.

Dinsdag een hele gezellige dag gehad in Amsterdam met Martin en Marian, Patrick en Sonja, Guido en Ellen, Ankie en Vincent, Peter en Marriette.
Eerst de auto's geparkeerd in de garage van de Arena en dan met de metro naar het centrum waar we lekker samen hebben gegeten. Vervolgens door de zgn 9-straatjes gesjokt en ons vergaapt aan de verzakte gevels (wel hele mooie overigens) van de grachtenpanden. Beetje leip gedaan en naar het prachtig verbouwde voormalig postkantoor geweest wat nu dienst doet als winkelcentrum, het Magna Plaza.

We moesten alweer op tijd terug naar het Arena plein , want om 17:15 werden we verwacht bij Het Vervolg om daar te gaan eten. De terugreis ging dus niet zo vlot als gedacht, want Sonja liep met Ankie mee door het hekje naar de metro en werd gezien als moedwillig zwartrijder door een overactieve, zwaar gefrustreerde en beroepsgedeformeerde kenau in een blauw pak. Na wat woordenwisselingen stelde ze zich heel "coulant" op door ons te laten kiezen tussen het kopen van een nieuw kaartje (€2,60) of een boete van €60,-. Die keuze was snel gemaakt en om onze dag niet te laten vergallen door een wannabee politieagente die waarschijnlijk niet door de psychologische test gekomen is, onze weg snel vervolgd. Toen we aankwamen bij het restaurant kwamen we in contact met een koppel die niet zouden hebben misstaan in een uitzending van Sex voor de Buch. Het stel stond namelijk hevig te kopkluiven in het brasseriegedeelte en diverse bezoekers keken dan ook zeer ge-ergerd naar het stel, Peter vroeg nog of er geen hotelletjes waren in A'dam.


Na het eten naar een fantastisch concert geweest van Spandau Ballet, wat klonken die mannen nog goed zeg!!! De tand des tijds had bij diverse bandleden wel huis gehouden (hoewel 1 dame in het bijzonder nog wel erg gecharmeerd was van de saxofonist), maar als je foto's van onszelf van 25 jaar geleden bekijkt zal daar ook wel iets zijn gebeurd. Na het concert nog even naar de afterparty geweest, allemaal muziek uit onze tijd (jeugdsentiment) en de sfeer was geweldig.Maar helaas komt aan alles een eind en rond 23:00h allemaal weer naar huis gekard, waar we om 01:00h weer waren. Om 02:00h oogjes dicht en snaveltjes toe.


Deze dag was GOLD!!!!!!

1 opmerking:

 1. Ik twijfel soms wel eens of je die kilometers allemaal op de fiets vreet, 108 km op een woensdag!!!! Niet te geloven, zoveel rijdt ik niet eens in één week in mijn auto.
  Ik ben overigens blij dat ik geen medische keuring moet laten doen, die buikomtrek-curve bij mij is niet te meten.
  Dagje Amsterdam was natuurlijk geweldig en veel te kort.
  Bloeddruk is bij mij nog steeds boven de 120 (in rust) ik heb overigens ook een foto van haar gespot kijk hier maar eens: http://www.dailystab.com/blog/wp-content/uploads/2009/06/ugly.jpg , ze heeft hier geen fluor jas aan overigens.

  Verder ben jij natuurlijk goed bezig met je voorbereiding van de Marmotte, ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen