woensdag 17 maart 2010

Geur

Vanmorgen weer helemaal geradbraakt uit de nacht gekomen, gisteren namelijk op intervalbasis in bed gelegen van 8:00h tot 13:30h waarbij ik om 11:30h definitief wakker was en vandaag van hetzelfde laken een pak.
De lente hing vandaag weer in de lucht en om 15:30h , voor het eerst in de korte broek, de voeten vastgeklikt voor een rustig rondje via Hulst-de Sassing-Westdorpe-Sas en via de sluizen naar huis. De lente hing inderdaad in de lucht, allerlei geuren kietelden mijn geheugen, want geur is net als muziek iets wat je terug kan brengen in de tijd, herinneringen aan situaties waarin je verkeerde, vakanties, eten, omgeving. Zo is de geur die in de lucht hangt bij Cargill in Sas van Gent voor mij een gevoel van thuis komen, de geur van gierwagens op het land vandaag deden me terug denken aan de tijd dat ik als klein jongetje ging helpen bij boer Lowie.
De geur van citroengras , wat veel gebruikt wordt in Thais eten, herinnert me aan onze huwelijksreis en ga zo maar door.

Geur is een samenstelling van kleine moleculaire deeltjes die verdampen uit een stof. Door middel van reukvermogen kan de geur herkend worden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld voedsel en gevaren (denk aan vijanden) worden waargenomen zonder dat deze te zien zijn.
30.000.000 reukcellen, de zogenaamde receptoren stellen elk mens in staat ongeveer 10.000 geuren te onderscheiden.
Daarmee is de reuk het meest gevoelige van alle zintuigen van de mens. Het is het enige zintuig dat direct met het emotionele brein in werking staat en dus niet te manipuleren is.

Hier wordt natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt door een enorme industrie zoals de parfumerie zaken , maar ook alles wat te maken heeft met etenswaren.
Er is een film gemaakt "Parfume" die gaat over een jongen die ernaar streeft om de perfecte parfum te maken. Deze maakt hij door de lichaamsgeur te vangen van diverse vrouwen, door de geur te vangen in vet en deze te koken. Het lijkt allemaal wat ver gezocht, maar vannacht las ik op teletekst dat een Duitser de Vulva Original heeft gemaakt, jawel een parfum die geurt naar de vagina. Zotter moet het toch niet worden.


Lekker mijn rondje gereden, wel veel wind weer, geprobeerd om meer met de handen onder in de beugel te rijden. Dit mede omdat ik tijdens de afdalingen tijdens De Marmotte dit ook moet doen en vorig jaar tijdens de RVV ook toen ik een gedeelte in een groep gereden heb.

Uiteindelijk 56,5 km op de teller tegen 29,15 km/h gemiddeld en een gemiddelde hartslag van 142 bpm. (grens D1-D2). De benen voelden weer heel goed aan.

Morgen een lange duurrit gepland met 1 belangrijke opdracht, hoe veel wind er ook staat, hoe langzaam het mischien zal gaan, de opdracht is de gehele training in D1 te rijden. (hartslag tussen 122bpm en 139 bpm).

1 opmerking:

  1. Hey Angelo,

    Vulva original zal wel een behoorlijk kutluchtje aan zitten dan haha (hoe verzinnen ze het)die film "parfume" heb ik ook gezien vond het zelf een speciale mooie film, wel bizar verhaal inderdaad. Zit zelf ook in de nacht dus al twee dagen slaapdronken thuis gekomen maar wel goed geslapen moet ik zeggen. MOrgen ook weer trainen misschien kom ik je onderweg wel ergens tegen.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen