woensdag 3 maart 2010

Drollencoureur

Gisteren zat ik in de vroege, maar werd gebeld door Son dat Kenzo ziek was, dus naar huis gegaan om bij mijn zoon te zijn die straalde als een kacheltje.
Was dus niet echt een spannende dag.

Vandaag met een duffe kop opgestaan en gebonk in mijn hoofd.
Nog getwijfeld of ik wel zou gaan trainen, maar het zag er buiten goed uit dus om 8:30h de voeten vastgeklikt en vertrokken voor een rondje van 2:20h via Hulst-de Sassing-Westdorpe-Sas-Philippine-Braakman-Hoek-sluizen naar huis.
Van de week het tabak van de poten geschoren om het wielrennergevoel te doen stijgen en dus met deze ijsbenen (nog niet opgewarmde benen) vertrokken via de Reuzenhoeksedijk waar nog ijsplekken lagen van afgelopen nacht. Heel de omgeving zag er nog winters uit, mooie witgevroren akkers.
Die ijsbenen gingen over in flanellen benen (geen kracht), want ik draaide vierkant op een kleine koffiemolen, het zadelriddergevoel (coureur) ging over in die van een krabber. Het zou vandaag een zware strijd worden, zowel lichamelijk als mentaal.
Uitgerekend het eerste gedeelte trainde ik op de muur van woei (trainen tegen de wind in) en kwam dus niet in mijn ritme.
Vanaf Hulst begonnen aan mijn blokken in D2: respectievelijk 20-15-10 min met de helft D1 rust. Na het eerste blok werden de flanellen benen, afgesneden benen en had ik al een amientje (pepmiddel van de apotheker) kunnen gebruiken , na een paar slokken uit mijn sifon (bidon) kwam ik weer een beetje op krachten voor alweer het volgende blok, het leek in de eerste instantie of ik aan het verdapperen was, maar na 5 minuten keek ik al eens achterom of de bezemwagen al kwam, maar ik moest op eigen kracht verder. Na het tweede blok eens gecontroleerd of mijn remmen niet aanliepen of dat mischien mijn ketting lek was (gekscherende algemene smoes) maar helaas, het probleem lag echt bij mij, mijn moter was vandaag gewoon te klein. Ik begon last te krijgen van een fraingale (geeuwhonger), dus nam zo'n overheerlijke reep tot me die me zichtbaar goed deed. Nog 1 blokje van 10 minuten en dan hadden we het ergste weer gehad. Die 10 minuten zat ik ook maar de puinbakken , maar zoals aan alles kwam ook hieraan een eind en op de kleine molen vervolgde ik mijn weg naar huis waar ik dus na 2:20h en met 67km op de teller (gemiddeld 28,6 km/h) toch nog met een tevreden gevoel aan kwam. Tevreden over het feit dat ik niet toe heb gegeven aan de verleiding van het niet gaan trainen of het inkorten ervan, mentaal dus weer lekker getraind, zal me zeker te pas komen tijdens de komende RVV.

2 opmerkingen:

 1. Hey Oetie,

  Heb zelf gister na de ochtendienst nog een rondje gedaan van bijna twee uur met 4x15x10 in D2.Moet zeggen dat het niet slecht ging alhoewel het toch weer koud was.de benen voelden in ieder geval goed maar de conditie lijkt nog niet te willen komen.Maar aangezien ik veel beter tegen warmte dan tegen kou kan heb ik mijn hoop gevestigd op Helga van Leur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Angelo,

  We kunnen elkaar een handje geven. Ook ik was vandaag werkelijk een drollencoureur eerste klas, draaide vierkanter dan vierkant.Zal toch wel met het weer te maken hebben waarschijnlijk want verder voel ik me prima echt nergens last van behalve motivatiedipje door het aanhoudende koude k*tweer. Mentale kwestie !! mijn sterkste punt laat me letterlijk en figuurlijk even in de kou staan (haha) Gaat zeker goed komen maar eerst moet de wind gaan draaien noordoosten wind is altijd snijdend en koud.

  Groeten,

  Angelo.

  BeantwoordenVerwijderen