dinsdag 23 maart 2010

Actieve rust

Vandaag een korte, rustige training.
De afgelopen week was er een van weinig slapen en hard trainen, dus even de tijd nemen om te recupereren wat betekent dat ik moet herstellen, het terugwinnen van mijn krachten en liefst nog meer. De kunst van goed trainen is namelijk de balans van een trainingsprikkel en rust dusdanig vinden dat het geheel uiteindelijk tot supercompensatie leidt. Zo wordt je namelijk sneller en sterker. Nu is de belasting die iemand kan hebben erg persoons afhankelijk, zoals je levensritme, conditie en waarschijnlijk ook een stukje genetisch en je leeftijd zal er ook vast invloed op hebben. Mijn levensritme in relatie tot rust ligt wel uit balans, mede door de ploegendiensten en mede doordat ik ook veel wil doen en ook tijd wil hebben voor mijn gezin.
Mijn leeftijd neemt gelukkig ook alleen maar toe, maandag aanstaande bereik ik de gezegende leeftijd van 42 jaar. Met die genen zit het wel goed, mijn vader en moeder kunnen nog steeds niet stil zitten en geven ook niet snel op.
Het was vandaag heerlijk weer om te fietsen, eindelijk eens niet teveel wind en een aangenaam temperatuurtje, dus lekker in de korte broek, geen radio maar gewoon genieten van alles om me heen. Rondje naar Hulst-Axel-Sassing-Koegorspolder-huis gereden, lekker rustig in D1 met hoge cadans van 105-110rpm. Uiteindelijk 45km op de teller tegen 30,2 km/h gemiddeld en gem hartslag van 135bpm.
Tijdens de Ronde van Oud -Vossemeer waren de nummers 1-2 en 3 allen renners die de afgelopen wintermaanden minder hebben getraind dan ooit om verschillende redenen.
Het is ook bekend dat veel wielertoeristen te hard en teveel trainen, ik ben zelf ook iemand die snel het gevoel heeft van te weinig te trainen en dat heeft mij in het verleden wel meer genekt, dus oppassen nu en luisteren naar mijn lichaam , maar ook naar mijn geest.
Morgen dus rust en donderdag weer een rustige rit gepland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten