donderdag 18 februari 2010

Tacxen, Tacxen en nog eens Tacxen.

Afgelopen zaterdag voor mijn eerste nacht nog een uurtje op de Tacx gezeten, maar ooh wat ging het moeizaam! Weinig kracht in de benen en dus maar een uurtje in D1 rondgedraaid.
Afgelopen maandag uit de nacht gekomen en een paar films ingeslagen met het oog op de komende Tacx trainingen. Maandag nog een uurtje getacxed met 3 maal 5 minuten tegen 80rpm en hartslag hoog in D2 gereden. Dinsdag 2 uur op de Tacx , in de garage tegen 5C , onder begelieding van de film " Benjamin Button"met oa Brad Pitt in de hoofdrol. De film gaat over Benjamin Button die als pasgeborene de kenmerken heeft van een oude man en die met het strijken van de jaren er steeds jonger uit gaat zien en vitaler wordt. Ik moet zeggen dat ik dat gevoel na 3 maal 20 min in D2 tegen 100rpm niet deelde, bij mij ging het toch echt omgekeerd.
De film eindigt als Benjamin als baby sterft in de armen van zijn voormalige vriendin die inmiddels hoogbejaard is. Een apart verhaal, maar toch raakt het je. In ieder geval lekker getraind. Woensdag, na een goede nachtrust, weer 2 uur op de Tacx, ook weer in de garage met als begeleiding de film "The Terminal" met Tom Hanks in de hoofdrol. De film gaat over iemand die , doordat er een staatsgreep in zijn land is gepleegd terwijl hij in het vliegtuig zat op weg naar New York, vast komt te zitten in de Internationale hal waar hij vanwege het ontbreken van een erkend paspoort langere tijd moet verblijven terwijl hij de taal niet spreekt en geen geld heeft.
Hij weet toch een leven op te bouwen en maakt vrienden die hem uiteindelijk helpen om na 9 weken een visum te bemachtigen om 1 dag naar New York te gaan om zijn belofte tegenover zijn vader in te lossen. Dit lijkt een sterk verhaal, maar
Alfred Merhan is een Iranier die bekend geworden is als bewoner van de luchthaven Charles de Gaulle nabij Parijs. Alfred, geboren in Iran, woonde daar sinds 26 augustus 1988, nadat hij bestolen was van zijn identiteitspapieren. Daardoor kwam hij gevangen te zitten in de internationale zone achter de douane. In 1999 zorgde zijn advocaat voor een verblijfsvergunning in Frankrijk, maar hij wilde zelf niet meer weg.
In augustus 2006 moest Nasseri vertrekken naar het ziekenhuis in verband met een nog niet duidelijke ziekte.
Filmproducent Steven Spielberg heeft in 2004 de film The Terminal uitgebracht, gebaseerd op het verhaal van Merhan. Alfred heeft 250.000 dollar ontvangen voor de verkoop van de filmrechten.
2 uur lekker rongedraaid tegen 105 rpm in D1, benen voelden goed aan.
Heb trouwens mijn zadel een halve centimeter lager gezet, omdat ik vaak veel spanning op mijn hamstrings voelde en te weining spanning in mijn quadriceps.
Vandaag om 6:30h opgestaan, Lance uitgelaten en naar de samenvatting van de 1000m heren gekeken. Even ontbeten en om 8:05h weer op de Tacx voor een ritje van 3 uur met daarin 10 maal 1 min zwaarste stand tegen 90rpm en hartsslag in D3 met ertussen
1 min D1 tegen 110rpm. Besloten om op de Tacx te rijden omdat de kids vakantie hebben en ik ze niet de hele ochtend alleen thuis wilde laten. De kids hebben wel een leuke invulling van hun vakantie tot nog toe, maandag Nikki naar de film geweest met Bibi , dinsdag allebei met neef Tom geskied in Snowbase (daar dus een hele middag gebikaveerd), woensdag de hele middag met Daphne en Marty en de kids naar Bambini (overdekte speeltuin in Vlissingen), ondertussen voor Nikki een abonnement geregeld bij Snowbase en een skihelm gekocht en vandaag en morgen weer van 13:00h tot 15:00h skien in Snowbase. We zijn wel heel blij dat Nikki het skien ook leuk vindt, want dan gaan we met het gezinnetje toch nog eens op wintersport denk ik.
Vandaag tijdens het Tacxen naar de restant van de film van gisteren gekeken en naar de film "The last King of Scotland" met Forest Whitaker als Idi Amin in Oeganda.
Een goede film die de instabiele politiek van die regio goed weergeeft.
Totaal dus deze week bijna 8 uur op de Tacx gezeten, morgen begin ik weer aan een nieuwe werkcyclus en ik heb al door gekregen dat ik waarschijnlijk morgen en zaterdag 12 uur in de ochtend moet. In ieder geval morgen een rustdag gepland en hoop zeker zondag nog een ritje buiten te kunnen maken voordat ik in de middag ga.
Trouwens nog een mooi en leuk boek gekocht "renner willen worden " van Karel Vannieuwkerke. De titel zegt het al en dan bij een leeftijd van 30 jaar. Heel herkenbaar hoe maniakaal hij tekeer gaat, als ik geen gezin zou hebben, zou het waarschijnlijk ook zo gaan. (is geen klacht , want ik ben dolgelukkig met wat ik heb). Boek is vergelijkbaar met wat Marijn doet, zie link naar weblog van haar.

1 opmerking:

  1. Misschien kom ik wel eens filmpje meepakken bij je, gewoon stoeltje er naast dan bedoel ik.
    Ik heb namelijk geen Tacx, helaas ook geen loopband.

    Tacx-ze

    PS: je bent goed bezig

    BeantwoordenVerwijderen