zondag 7 februari 2010

Lonesome cowboy, far away from home

Gisteren, zaterdag, op aangeven van mijn vrouwtje die vond dat ik beter zaterdag dan zondag kon gaan trainen (dan konden we tenminste lekker uitslapen) een lange duurrit gedaan van 4:33h. Het was maar een mistige dag, zag echt soms geen hand voor ogen en de temperatuur zakte gedurende de rit van 5C naar 2C. Het was dan ook vooral een mentale training, want als je niet kunt zien waar je je bevindt, is het moeilijk inschatten hoe ver het is naar het volgende richtpunt. Gelukkig is het mentale gedeelte ook al aardig getraind.Ivm de mist wilde ik zoveel mogelijk over het fietspad rijden en dus vertrokken via de sluizen naar Hoek, Biervliet, IJzendijke, Schoondijke (waar ik door 2 anderen werd ingehaald, maar ik wilde me aan mijn plan houden en dat was in D1 blijven rijden), Breskens. Na Breskens de Panoramaweg opgezocht en de steile kant hiervan gebruikt om een krachttraining uit te voeren.
Deze ging tegen omslagpunt en bestond uit 1 maal omhoog, direct weer naar beneden waardoor er ongeveer 45 sec rust zat tussen de krachtelementen. Eerst naar boven tegen 60 omwentelingen waarvan 2 zittend en 2 staand, daarna hetzelfde tegen 100rpm en nog eens tegen 80 rpm. De benen schoten goed vol en na een beetje eten weer verder in D1 richting Cadzand-Bad. Het viel me op dat het hier enorm verlaten was, ik voelde me als Remy uit het mooie boek "alleen op de wereld" en thv Cadzand-Bad stak er opeens een ooievaar op zijn dooie gemakje de weg over over het zebra-pad.
Stond mijn radio te hard, waardoor ik het evacuatie-signaal niet heb gehoord, is het einde der wereld nabij, want als zelfs een ooievaar op zijn gemakje de weg over kuiert, dan moet de mensheid toch ver te zoeken zijn. Ironisch genoeg klonk op dat moment ook nog "The sound of missing you" in mijn oren, een lekker muziekje , maar de tekst deed op dat moment wel een beetje weemoedig aan.Ik vervolgde mijn weg richting Retranchement, Oostburg (waar ik weer een paar levende zielen aantrof bij het tankstation waar ik me met 2 marsen en 2 flesjes drinken verrijkte), Waterlandkerkje, IJzendijke, rechtsaf richting Watervliet en weer links richting Philippine, Philippine, door de polder naar Sas van Gent, waar ik 5 minuten voor de brug stond, Westdorpe, door de polder naar de Sassing, Schapenbout en naar huis waar ik na 4 uur en 33 minuten, 2 bidons Isostar, 1 bidon cola, 1 bidon AA-drink, 2 marsen, 1 Snelle Jelle, 1 Gelletje, 124 en een halve km, 25116 omwentelingen, 37674 hartslagen en met 2 rauwe plekken op mijn achterwerk mijn voeten uit de pedalen klikte. Ik had toch een enorm tevreden gevoel, eigenlijk over de hele week, want ik heb afgelopen week in totaal 275 km gefiets en nog eens 3 uur op de Tacx getraind, dus totaal 12,5 uur getraind. (niet slecht voor een prutser).
Thuis gekomen eerst lekker een half uurtje in bad gelegen met de nieuwe Wielerrevue bij de hand, ik zou echt wel kunnen wennen aan een leven van fietsen/eten/slapen/verwend worden.

Afgelopen week , toen ik ben gaan fietsen met Marty, was er iemand naar ons aan het zwaaien thv de stoplichten van Hoek. Inmiddels weet ik wie dat was, het was Wim Beerends alias Bert Haanstra, degene die het leuke filmpje heeft gemaakt van de afgelopen Marmotte. Hij heeft me namelijk die avond nog gemailed met de vraag of ik het wel was, knap dat hij me herkende want ik was toch behoorlijk in cognito.
Hij en zijn vrouw komen de komende Marmotte ook weer naar Le Colporteur, dus mischien heb ik dan wel weer leuke beelden voor op mijn weblog?

Gisteravond samen naar "mijn name is Michael" gekeken en me verwonderd over de mate van perfectie van het uitvoeren van de bewegingen (tot in detail)en dance-moves van de latere winnaar Christophe. We hebben gelijk kaarten gekocht voor de Tribute to Michael van 9 april in Antwerpen.Vandaag de Cervelo eens lekker gepoetst, vadaag en morgen een rustdag.
Las net nog dat Franco Ballerini op 45 jarige leeftijd is verongelukt is tijdens het rally-rijden. Hij was een groot wielrenner met 2 maal een overwinning tijdens Parijs-Roubaix, Parijs-Brussel en Omloop het Volk.
Hij was ook een zeer succesvolle bondscoach met 2 wereldtitels van Bettini en Olympisch goud,en een wereldtitel voor Cipollini en Ballan.
Een gemis voor het wielrennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten