dinsdag 23 februari 2010

Fartlek

Vandaag eindelijk weer eens een buitenrit gepland van 2 uur.
Rustig aan, want vanavond weer in de nacht, dus uitgeslapen tot 9:30h en na het ontbijt eerst lance een uur uitgelaten en achter stenen aan laten rennen.
Van de week werden we allemaal maar weer eens geconfronteerd met het dunne lijntje waaraan we leven, 2 jonge gasten verongelukt op de rondweg van Terneuzen.
Ik reed vandaag nog langs de plek des onheils en er lag een enorme bloemenzee , enkele jonge mensen stonden starend in het oneindige en troost zoekend bij elkaar.
Weer een herdenkingsplek erbij, als ik mijn rondjes door de Zeeuws-Vlaamse polders rijd, kom ik er helaas heel wat tegen, mooi natuurlijk om iemand in herinnering te houden, maar het aantal is verontrustend.

Om 11:25h in de pedalen geklikt en richting Hulst vertrokken om zo mijn vaste trainingsronde over de Koewacht en Sas van Gent te rijden. Ik heb er een soort van Fartlek training van gemaakt, een bekende trainingsvorm vanuit de atletiek.
Bij deze vorm van training maak je gebruik van je omgeving en de omstandigheden, dat wil zeggen dat je dus niet van te voren in plant wanneer je versnelt of in een andere hartslagzone gaat. Als je een heuvel tegen komt, knal je erop, heb je tegenwind dan een stukje krachttraining, heb je meewind dan maak je er een stukje souplessetraining van en alles op gevoel. Het is een leuke manier van trainen, heel afwisselend, uiteindelijk heb ik ook nog 8 maal een demarrage geplaatst, volle bak uit het zadel en versnellen. Mijn hartslag heeft bijna de hele training in D2 gezeten , uitgezonderd de demarrages, ik heb de hele training met hetzelfde verzet gereden en de trapfrequentie varieerde van 80rpm tot zelfs 160rpm!!!

Ik wist niet dat ik zo'n hoge frequentie kon halen, trouwens ik heb overlaatst een documentaire gezien over de kolibrie die wel tot 200 keer per seconde !! met zijn vleugels kan slaan en een hartslag kan halen van 1260 bpm.
Dat zou nog eens een mooie hartslagcurve opleveren bij een maximaal test.

Om 13:30h weer thuis na een lekkere training van 58km die aanvankelijk moeizaam begon.
Ik had aan het begin het gevoel dat ik in slaap kon vallen op de fiets, toch wel iets te weinig nachtrust afgelopen week met al dat schaatsen op TV.
Vanavond de grote klapper op de 10km, Sven Kramer moet in de laatste rit tegen Skobrev, het schema is als volgt:

1. Druszkiewicz (Polen) - Bedford (VS)

2. Kuck (VS) - Haugli (Noorwegen)

3. Weber (Duitsland) - Christiansen (Noorwegen)

Dweilpauze

4. Hirako (Japan) - Roemjantsev (Rusland)

5. VAN DER KIEFT (Nederland) - Seung-Hoon Lee (Zuid-Korea)

6. Contin (Frankrijk) - Fabris (Italiƫ)

Dweilpauze

7. DE JONG (Nederland) - Bokko (Noorwegen)

8. KRAMER (Nederland)- Skobrev (Rusland)

Ben heel benieuwd wat Seun-Hoon Lee gaat doen, want tijdens zijn 5km race had hij na 2 ronden 2,5 seconden achterstand op Kramer en op de finish was die hetzelfde, dus hij kan echt wel hard rijden, ook heel benieuwd naar Bob de Jong die met zijn sportbeleving (die hij liet blijken tijdens zijn deelname aan de Peking Express) mijn hart ook gestolen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten