woensdag 10 februari 2010

Een nieuwe ijstijd?

Gisteren (dinsdag) mijn eerste ochtenddienst gedraaid wat garant staat voor een slechte nachtrust, dit is altijd het geval.
Ik slaap dan heel onrustig alsof ik bang ben om me te verslapen ook al zet ik 2 wekkers. Dus om 5:00h klaar wakker en maar opgestaan om Lance uit te laten, waar hij volgens mij ook niet op zat te wachten, zo vroeg in de ochtend.
Me omgekleed tot wielrenner en op de Cervelo naar mijn werk om 's middags vanaf daar te starten met mijn training.
Zo gezegd zo gedaan en om 15:05h vertrokken via poort 3 richting de Braakman voor een training van 70km met daarin 3 maal 15 min D2 en de rest D1.
Het was koud en een aardig briesje, maar het zonnetje scheen tegen een strakblauwe lucht. De benen voelden gelijk goed aan en thv de Braakman het trainingsrondje van club opgepakt tot De Valcke vanwaar ik via de brug van 't Sas naar Westdorpe, de Sassing-Axel-Hulst-Zaamslagveer-Reuzenhoek naar huis ben gereden. De blokken D2 reed ik met tegenwind, wat een lekker gevoel in de benen gaf, net voor het schemeren was ik thuis na een ritje van 2:25h en 70km (gem 29km/h) met gem, hartslag van 138 (bovengrens D1) en cadans van 96rpm. De temperatuur was onderweg gedaald van +2C naar -2C en ik had net zoveel gevoel in mijn voeten als sommige mensen die ik beroepsmatig ken, geen dus!!!
Wel heel lekker getraind, en daar gaat het om.

Vanmorgen werd de regio maar weer eens bedekt met die witte rotzooi, mooi zicht voor de liefhebbers en de kids, maar voor mij als wannabe wielrenner een crime. Komt er dan geen eind aan deze winter en hoe zit dat met de opwarming van de aarde? Ik had al een heel trainingsplan voor de komende week, maar dat wordt weer saai Tacx-en.
Ik mocht de Tacx van mijn broer lenen, die komende week op wintersport gaat, maar hopen dat hij niks breekt aangezien hij ook volop in training is voor De Marmotte.

Kwam nog een leuk filmpje tegen van Jetse Bol (20jr), hij is een talentvolle wielrenner van het Rabo Continental Team. Hij heeft vorig jaar de Olympia's Tour gewonnen en was 5e op het NK. Op het filmpje laat hij een wheelie zien van 5 min op zijn koersfiets tegen een berg op, ziet er gemakkelijk uit, maar probeer het maar eens!Kreeg ook nog een leuke foto van een oom van Sonja (bedankt Jan), hierop is team Discovery te zien met Lance op kop die nog druk aan het schakelen is, alleen zie je geen fietsen meer:


Morgenvroeg (zit morgen in de middag) dus een paar uur op de Tacx, nog effe een filmpje huren om de saaiheid te doorbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten