vrijdag 26 februari 2010

Burn baby, burn!!!

Vanmorgen op tijd opgestaan om om 8:15h weg te rijden voor een lange duurrit van 5 uur. De lucht zag er dreigend uit, maar het was nog droog.
Ik besloot om mijn trainingsronde via Hulst, St Jansteen, Heikant, Koewacht, Zuiddorpe, Zelzate, Sas van Gent, via de sluizen naar St Anna te rijden.
Er stond weer een stevige wind die gedurende de dag alleen maar zou toenemen.
De opdracht was duidelijk, 5 uur in D1 rijden, wat heel gemakkelijk lijkt, maar als je door de fikse tegenwind op den duur 22km/h op je teller ziet staan, krijg je niet echt het racie-gevoel zeg maar en is het verdomde moeilijk om je in te houden.

Ter hoogte van de stoplichten van Hulst beleefde ik nog een leuk momentje met 2 volkomen vreemden: Via mijn telefoon luisterde en zong ik mee met Tracy Chapman naar "Fast car" en zag dat een meisje in haar auto hetzelfde deed en van de kant van Hulst kwam er een gast luidkeels meezingend aangefietst en we kregen alle 3 in de gaten dat we hetzelfde aan het doen waren, een glimlach was mijn deel.Dit nummer is van juni 1988 toen ik mijn plicht deed jegens Hare Majesteit, 14 maanden soldaatje spelen als chauffeur van een Landrover en als wapenhersteller.
Muziek brengt je altijd een beetje terug in de tijd.

De eerste 60km waren harken, stoempen, het is namelijk altijd zo dat ik de dag na de dag dat ik uit de nacht ben gekomen (moeilijke zin) , een jetleg gevoel heb en dat mijn lijf dan hevig protesteert. Daarna viel ik er door en ging het een stuk beter.
Ik zit momenteel lekkerder dan ooit op mijn fiets. Ter hoogte van Zelzate een hevige regenbui op mijn dak en de wind nam flink toe. In Terneuzen , na de eerste ronde, proviand ingeslagen bij Texaco station thv St Anna en weer verder voor het 2e rondje.
Nog 2 regenbuien over me heen gekregen en het Flandrian gevoel werd alleen maar sterker, als je je doel voor ogen houdt, gaat alles makkelijker.
Uiteindelijk na 5 uur weer thuis , 133km tegen 26,6 km/h gemiddeld en een gemiddelde hartslag van 134 bpm (mijn D1 zone loopt van 122 tot 138 bpm), dus netjes gedaan.
Ik hoor de laatste tijd allemaal mensen bezig over afvallen en vetverbranden, nou dat heb ik vandaag 5 uur gedaan, dus de friet met sate bij Snowbase (de kids gingen weer lekker skien) liet ik me goed smaken.
Morgen het begin van het wieler klassieker seizoen met de Omloop van het Nieuwsblad waarbij ik hoop dat de strategie van de Rabo-ploeg niet die is van verleden jaar waar ze achter hun eigen man in de finale (Langeveld) gingen rijden, ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten